blogs2020

Bildet kan inneholde: himmel, stemning, lys, astronomisk objekt, verdensrommet.
Publisert 20. mai 2020 21:21

En par-ustabil supernova er antageligvis en av de kraftigste eksplosjonene vi har i universet, opp til 100 ganger kraftigere enn en type Ia supernovaer. Det var de første stjernene som antageligvis endte sine dager i par-ustabile supernovaer.

Bildet kan inneholde: presentasjon, rom.
Publisert 6. mai 2020 14:17

“Hei! Jeg heter Helle, og er en doktorgradsstipendiat.” Slik begynner de fleste presentasjonene mine, men av en eller annen grunn slutter jeg aldri å være nervøs før et foredrag. Blir du også nervøs før en presentasjon? Jeg har skrevet ned noen av mine tips til å gjøre opplevelsen litt mindre nervepirrende.

young woman walking in the forest
Publisert 14. apr. 2020 12:07

Corona times are going to have a special place in the future history books! What are we going to tell our kids? We sat at home, watched Netflix, made, saw and laughed at memes to save the world! To be honest, this is not all!

tegnefilm, epletre, barn
Publisert 18. mars 2020 12:09

When I think back on all the good parts of being a child, few things beat the sensation of sitting on my parents' shoulders. The empowering moment when they lifted me above their heads for me to loom over everyone else. Reaching for my neighbors' apples and being small enough that it was considered charming instead of theft. Those were the days.

Publisert 11. mars 2020 17:16

Astrofysisk institutt har et veldig internasjonalt miljø, og har mange samarbeid på tvers av landegrenser. En av fordelene med dette, er at det er store sjanser for å få dra ut på spennende reiser i løpet av mastergraden sin. Selv er jeg masterstudent med på COMAP eksperimentet, som samarbeider med folk fra blant annet USA, England og Canada. Og i februar var jeg så heldig at jeg fikk være med på tur til California!

Image may contain: Text, Font, Line, Pink, Purple.
Published Mar. 4, 2020 2:13 PM

As a budding astrophysicist with a self-admitted tendency towards introspection, I often find myself reflecting on the steps I’ve taken to get to this spot in my career, the challenges I’ve faced, and how reality differs so spectacularly from expectation.

In short, and to put it colloquially, life is nonlinear AF.

Publisert 25. feb. 2020 17:08

Space is quite the distance away for us humans on Earth. So naturally, when you tell someone you study astrophysics, they go “that must be awfully theoretical?”. In some cases yes, but it does not have to be.

Bildet kan inneholde: font, tekst, kalligrafi, linje, rosa.
A blog about the birth of the Universe, telescopes and satellites, life-giving stars, rain on the Sun, and much more … told by the Women exploring this.