Helsedata: - Norge risikerer å gå glipp av en unik mulighet

Klart budskap fra UiOs seminar om bruken av helsedata: Norge har en ressurs som langt på vei er unik i verdenssammenheng, og som kan skape bedre folkehelse og verdier for milliarder av kroner hvis den utnyttes riktig. Men hvis vi ikke slutter å prate og begynner å gjøre noe konkret, risikerer vi at toget går fra oss.

Foto: Bjarne Røsjø/UiO

Mange utålmodig mennesker var samlet på Universitetet i Oslos innovasjonsseminar om helsedata, og blant de aller mest utålmodige var stortingsrepresentant Marianne Synnes (H) og administrerende dirketør Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien (LMI). Begge var opptatt av at Norge – og de andre nordiske landene – sitter på enorme mengder helsedata som kan bli svært verdifulle. Norge risikerer å gå glipp av en stor mulighet hvis det ikke blir fortgang i bruken av denne ressursen, mente de.

– Jeg er i ferd med å få utslett av å høre folk snakke om at det trengs enda flere utredninger om bruken av helsedata, sa Marianne Synnes i den avsluttende paneldebatten. Karita Bekkemellem repliserte med at det er et godt tegn at politikere begynner å få utslett – for det tyder på at det snart kommer til å skje noe konkret.

Les hele artikkelen på titan.uio.no

Av Bjarne Røsjø
Publisert 18. jan. 2018 11:50 - Sist endra 19. jan. 2018 11:52