
– Manglende språkkunnskaper blir ekstra utfordrende hvis du er rammet av en sykdom som krever stor egeninnsats som diabetes, sier Else Lydia Toverud, professor emeritus i samfunnsfarmasi.
– Manglende språkkunnskaper blir ekstra utfordrende hvis du er rammet av en sykdom som krever stor egeninnsats som diabetes, sier Else Lydia Toverud, professor emeritus i samfunnsfarmasi.
Professor Hedvig Nordeng er skeptisk til en studie som viser tre ganger høyere risiko for noen psykiske lidelser hos barn ved høy paracetbruk hos mor under graviditet. Les hele saken på ABC Nyheter
Verden bruker enorme summer på helse og legemidler, men er ikke alltid like flink til å se eller høre på brukerne av legemidlene. Det pirrer Anne Gerd Granås’ umettelige nysgjerrighet. Les hele saken på farmatid.no
Årets farmasøyt blir beskrevet som en samfunnsfarmasøytisk drivkraft. Selv er Anne Gerd Granås like engasjert som noensinne.
– Dette er den første studien på benzodiazepiner og atferdsproblemer hos barn som følger barna over så lang tid, sier Lene Maria Sundbakk, doktorgradsstipendiat ved Farmasøytisk institutt og førsteforfatter på en artikkel som nylig ble publisert i tidsskriftet PLOS ONE.
– Om målet var å komme seg til Jupiter, så skal vi utvikle raketten for å komme dit, sier Leon Reubsaeth, UiO-professor og gjesteforsker ved Caltech-universitetet i Los Angeles.
Universitetet i Oslo har fått sin første "Apoteklab". Der kan alle farmasistudentene få praktisk kommunikasjonstrening og forberede seg til praksis og arbeidslivet.
Forskningen hennes gjør Norge i stand til å lære av sykehusfeil. Nå frykter professoren det skal bli vanskeligere å unngå gjentatt feilbehandling av pasienter.
– Like helsetjenester for alle, betyr ikke å gi alle like tjenester. For noen grupper bør informasjonen tilpasses. Analfabeter er en glemt gruppe i helsesektoren, sa Walaa Abuelmagd på Farmasidagene.
En ny nord-irsk studie viser at pasienter som får oppfølgingssamtale med farmasøyt etter utskrivning fra sykehus har lavere sannsynlighet for å bli gjeninnlagt. Norske forskningsmiljø er opptatt av lignende problemstillinger.
– Hvilket legemiddel henter vi ut fra revebjelle? Professor i samfunnsfarmasi Anne Gerd Granås stirrer spørrende utover en full forelesningssal. Forventningsfulle ungdom fra videregående skoler i hele Oslo- og Akershus-området deltok forrige uke på Universitetet i Oslos «Åpen dag».
Antibiotikaresistens er vår største helsetrussel, ifølge Verdens helseorganisasjon. Det jobbes intenst med å finne en løsning på problemet. Antibiotikaresistens er vår største helsetrussel, ifølge Verdens helseorganisasjon. Det jobbes intenst med å finne en løsning på problemet.
Vi må utvikle nye antibiotika for å hindre at problemet ikke kommer ut av kontroll.
Onsdag 6. februar spurte Apotekforeningen «Kan det være så vanskelig, da?» på temaseminar om eldre og riktig legemiddelbruk. Etter to timer med innlegg om politiske føringer, hvordan situasjonen faktisk er og hvilke løsninger som finnes, er svaret «ja».
En ny studie skal undersøke om samtaler med farmasøyt i apotek fører til riktigere legemiddelbruk og bedre håndtering av svangerskapsrelaterte plager blant gravide.
Størstedelen av somaliske diabetespasienter i Oslo-området har liten kunnskap om egen sykdom, viser en ny studie.
Både Norges forskningsråd og Folkehelseinstituttet er begeistret for forskningen til professor Pål Rongved og postdoktor Alexander Åstrand, som kan få stor betydning for å løse problemene med resistente bakterier.
Gentester florerer på nett til en billig penge. Er vi godt nok rustet til å tolke resultatene?
Hva skyldes det at bare 12 prosent av norsk helsepersonell tar influensavaksine, mot 65 prosent i USA? Må helsedirektør Bjørn Guldvog få drahjelp fra apotekfarmasøyter for at flere helsearbeidere skal vaksinere seg?
Norske pasienter velger å betale mer for en originalmedisin fremfor å kjøpe et mye rimeligere kopiprodukt med akkurat samme virkestoff.