Publisert 30. okt. 2017 09:18

Hva skyldes det at bare 12 prosent av norsk helsepersonell tar influensavaksine, mot 65 prosent i USA? Må helsedirektør Bjørn Guldvog få drahjelp fra apotekfarmasøyter for at flere helsearbeidere skal vaksinere seg?

Publisert 19. mai 2017 10:06

De første 3D-printede masseproduserte tablettene har nå fått markedsføringstillatelse i USA. ­Den moderne teknologien kan bli fremtiden for en del av den kommende legemiddelproduksjonen.

Ved UiO er professor i galenisk farmasi, Ingunn Tho, i ferd med å bygge opp et forskningsmiljø innen 3D-printede legemidler

Publisert 12. mai 2017 16:03

Hver fjerde norske gravide kvinne som bruker legemidler, tar medisiner som kan være risikable, viser ny studie. Noen av midlene er smertestillende eller kvalmestillende medisiner som kan ha uheldige virkninger for mor eller barn.

Publisert 4. mai 2017 16:03

Mye av grønnsakene og frukten vi spiser, kommer fra hunnplanter. Hannplanter blir derfor sett på som ugress i mange deler av verden. Men hannplanter trengs, de også. Vi trenger bare færre av dem. Og gjerne litt på avstand.

Publisert 3. mai 2017 09:00

Gjennom ferdiginnspilte videoforelesninger kan Anne Gerd Granås og kolleger på UiO og HiOA sikre bedre læringsutbytte hos farmasistudenter samt doktorgradsstudenter som er tilknyttet Nasjonal forskerskole i farmasi.