Skjermdump fra ABC Nyheter: gravid mage
Publisert 12. nov. 2019 09:40

Professor Hedvig Nordeng er skeptisk til en studie som viser tre ganger høyere risiko for noen psykiske lidelser hos barn ved høy paracetbruk hos mor under graviditet. Les hele saken på ABC Nyheter

Bildet kan inneholde: font, tekst, jobb.
Publisert 4. nov. 2019 08:13

Verden bruker enorme summer på helse og legemidler, men er ikke alltid like flink til å se eller høre på brukerne av legemidlene. Det pirrer Anne Gerd Granås’ umettelige nysgjerrighet. Les hele saken på farmatid.no

Anne Gerd Granås med diplomet for Årets farmasøyt
Publisert 27. sep. 2019 08:00

Årets farmasøyt blir beskrevet som en samfunnsfarmasøytisk drivkraft. Selv er Anne Gerd Granås like engasjert som noensinne.

Skjermdump fra Dagens medisin: bilde av garvid mage
Publisert 5. juli 2019 10:09

– Dette er den første studien på benzodiazepiner og atferdsproblemer hos barn som følger barna over så lang tid, sier Lene Maria Sundbakk, doktorgradsstipendiat ved Farmasøytisk institutt og førsteforfatter på en artikkel som nylig ble publisert i tidsskriftet PLOS ONE.

Publisert 14. mai 2019 11:56

– Om målet var å komme seg til Jupiter, så skal vi utvikle raketten for å komme dit, sier Leon Reubsaeth, UiO-professor og gjesteforsker ved Caltech-universitetet i Los Angeles.

Publisert 2. apr. 2019 09:18

Universitetet i Oslo har fått sin første "Apoteklab". Der kan alle farmasistudentene få praktisk kommunikasjonstrening og forberede seg til praksis og arbeidslivet.

Publisert 22. mars 2019 08:59

Forskningen hennes gjør Norge i stand til å lære av sykehusfeil. Nå frykter professoren det skal bli vanskeligere å unngå gjentatt feilbehandling av pasienter.

Publisert 19. mars 2019 14:46

En ny nord-irsk studie viser at pasienter som får oppfølgingssamtale med farmasøyt etter utskrivning fra sykehus har lavere sannsynlighet for å bli gjeninnlagt. Norske forskningsmiljø er opptatt av lignende problemstillinger.

Publisert 18. mars 2019 14:46

– Hvilket legemiddel henter vi ut fra revebjelle? Professor i samfunnsfarmasi Anne Gerd Granås stirrer spørrende utover en full forelesningssal. Forventningsfulle ungdom fra videregående skoler i hele Oslo- og Akershus-området deltok forrige uke på Universitetet i Oslos «Åpen dag».

Publisert 11. mars 2019 18:35
Torsdag 7. mars ble Olav Thon Stiftelsens årlige prisutdeling holdt i Universitetets Aula i Oslo.
Publisert 8. mars 2019 11:55
Anne-Brit Kolstø og Ragni Piene var blant de to prosentene av kvinner som var professorer på 80-tallet. I dag er andelen på 30,74 prosent. — Det var en vidunderlig frihet å være professor, sier Kolstø.
Publisert 25. feb. 2019 14:50

Antibiotikaresistens er vår største helsetrussel, ifølge Verdens helseorganisasjon. Det jobbes intenst med å finne en løsning på problemet. Antibiotikaresistens er vår største helsetrussel, ifølge Verdens helseorganisasjon. Det jobbes intenst med å finne en løsning på problemet.

Publisert 22. feb. 2019 14:58

Vi må utvikle nye antibiotika for å hindre at problemet ikke kommer ut av kontroll.

Publisert 11. feb. 2019 08:32

Onsdag 6. februar spurte Apotekforeningen «Kan det være så vanskelig, da?» på temaseminar om eldre og riktig legemiddelbruk. Etter to timer med innlegg om politiske føringer, hvordan situasjonen faktisk er og hvilke løsninger som finnes, er svaret «ja».

Publisert 28. jan. 2019 12:20
— Vi trenger et bedre grunnlag før praksis, og vi må begynne med denne undervisningen tidligere og ha den mer gjennomgående gjennom studiet, mener farmasistudent.
Publisert 18. jan. 2019 13:19
En gruppe forskere har syntetisert en gruppe nye molekyler som blokkerer et viktig enzym i resistente bakterier. Legemidlet kan i fremtiden hjelpe antibiotika som møter resistensproblematikk.