I media - Side 4

P2-programmet Abels tårn lagde en spesialsending i forbindelse med åpningen av "Fysikk på roterommet"-utstillingen i Realfagsbiblioteket 22. november 2013. Hanne Winther-Larsen, førsteamanuensis ved Seksjon for farmasøytisk biovitenskap, var en av gjestene i programmet!

Nataša Nikolić disputerte 28. november med en avhandling om energistoffskifte i muskelceller. Hun dyrket sine egne muskelceller og lagde et treningsstudio for dem på laboratoriet!

 

Gang på gang blir det slått fast at klimaendringene er det største problemet jordkloden møter i dag. Men hva om det finnes et annet, større problem som truer hele vår eksistens?

Smarte materialer tilpasser seg omgivelsene, og kan for eksempel respondere på temperaturendringer.

Dette har norske forskere utnytta når de nå har utvikla en væske som hardner til et implantat inne i kroppen, og vil kunne gjøre det lettere for narkomane å gjennomføre behandling.

Utrop.no er Norges første flerkulturelle avis. De har intervjuet flere av våre forskere om ikke-vestlige innvandreres utfordringer ved medisinbruk og om forskningen som pågår på dette området hos oss.

Etter at Farmasøytisk institutt (FI) ved Universitetet i Oslo (UiO) måtte legge ned den erfaringsbaserte masteren i klinisk farmasi, har det vært arbeidet med å stable et nytt tilbud på bena. Instituttleder Henrik Schultz har nå gode nyheter til de som måtte ønske å bryne seg på området.

Instituttleder Henrik Schultz på Farmasøytisk institutt (FI) ved Universitetet i Oslo (UiO) ser fremtiden lyst i møte for ­utdanningsinstitusjonen.  

NFT: Samfunnets behov for farmasøytisk kompetanse må være ­ det som avgjør i hvilken retning farmasien skal utvikle seg. Oppgavene må løses smart, effektivt og med god kvalitet. Budskapet var tydelig da farmasistudentene ved Universitetet i Oslo (UiO) nylig arrangerte debatt om fremtidens farmasøyt.

Hensikten med denne artikkelen er, ifølge artikkelforfatter Jo Klaveness, å gi et faglig bilde av hva biologiske legemidler er og hva som menes med tilsvarende biologiske legemidler eller biosimilars.

Universitetet i Oslo får fire nye nasjonale forskarskular innanfor farmasi, hjarteforsking, generell praksis og freds- og konfliktforsking. Det er klart etter at Forskingsrådet har løyvd 218 millionar kroner til ti nye forskarskular.