Europamestere i geofag

Nylig fikk Bjørn Jamtveit beskjed om at han har fått ERC Advanced Grant. Dermed er det tre innehavere av det prestisjetunge EU-stipendet ved Institutt for geofag. Det er på linje med Oxford og bedre enn Cambridge.

Geo-gullguttene og sjefen. EU-suksessen til Trond Helge Torsvik (tv), Bjørn Jamtveit (midten) og Andreas Kääb bringer penger i kassen til Institutt for geofag – i alt rundt 100 millioner kroner. Her sammen med en stolt og glad instituttleder Brit Lisa Skjelkvåle.

Foto: Gunhild M. Haugnes

ERC Advanced Grant er det mest attraktive forskningsstipendet man kan få fra European Research Council (ERC). Kun forskere i ypperste verdensklasse blir tildelt en slik ære.

Gratulasjonene og smilene sitter da også løst når Jamtveit møter de to andre ved instituttet som har fått ERC Advanced Grant, Trond Helge Torsvik og Andreas Kääb.

I tillegg har instituttet en forsker med ERC Starting Grant, Adriano Mazzini. Dette er en stipendordning for unge svært talentfulle forskere.

Les hele saken på Titan.uio.no

Av Gunhild M. Haugnes