Æresdoktor i Australia

Professor Tom-Henning Johansen ble i desember utropt til en av University of Wollongongs "magnificent seven."

Tom-Henning Johansen med synlige bevis på æresdoktoratet. Foto: Privat

Johansen har samarbeidet med det australske universitetet i 15 år. Rett før jul ble han tildelt æresdoktorat for sitt arbeid, blant annet med å bygge opp en fasilitet for magneto-optisk avbildning - en teknikk for å kunne "se" og avbilde magnetisme.

University of Wollongong viser til at professor Johansen er en internasjonal autoritet på magneto-optisk avbildning av superledere, magnetiske materialer og biomagnetiske anvendelser.

Universitetet legger også vekt på at Johansens arbeid innen magnetisk levitasjon er framhevet i magasinet Nature og magneto-optisk avbildning direkte knyttet til nobelprisen i fysikk 2003.

Publisert 10. jan. 2014 15:17 - Sist endret 10. jan. 2014 15:19