Til nasjonal finale i Forsker Grand Prix

Ph.d.-student Siv Gundrosen Aalbergsjø gikk helt til topps i delfinalen i Oslo og Akershus.

Siv G. Aalbergsjø på scenen. Foto: Yngve Vogt/UiO

I Forsker Grand Prix konkurrerer forskerne om å holde det beste mini-foredraget. Delfinale for Oslo og Akershus ble avholdt på Sentrum Scene i går kveld. Til publikum utstyrt med mentometerknapper fortalte 10 svært dyktige forskere om sitt prosjekt.

Sammen med en fagjury avgjorde tilskuerne at den forskeren som lyktes aller best i å formidle var Siv Gundrosen Aalbergsjø fra forskningsgruppa for biofysikk og medisinsk fysikk.

Fagjuryen besto av redaktør Nina Kristiansen i forskning.no, skuespiller Iren Reppen og filosof Inga Bostad.

—Å stå på scenen i går var veldig gøy. Når man går ut der er det jo bare å gi alt og håpe på det beste. Særlig når man får respons fra publikum underveis så blir det mye enklere å klemme til litt ekstra og ta det helt ut. Jeg hadde det utrolig morsomt, forteller den glade vinneren.

—Forsker Grand Prix har være kjempegøy hele veien. Det begynte i juni da vi møtte de andre deltagerne og fikk høre om - og innsikt i - forskningsprosjekter innen helt andre fagfelt enn vårt eget. I tillegg så er jo deltagerne en gjeng av veldig positive og utadvente folk som det er lett å bli kjent med.

Og det å få tilbakemelding og veiledning på hvordan jeg bør gjøre presentasjonen fra kolleger, deltagere og skuespiller-coachene som har hjulpet oss har vært veldig lærerikt.

Skuespillerne fra Det Andre Teateret har hjulpet oss med oppbygning av presentasjoner, men også hvordan vi skal te oss på scenen og ikke minst å takle nerver. Det var også veldig gøy å følge utviklingen i de andres presentasjoner parallelt med min egen og se hvor utrolig flotte presentasjonene ble til slutt, sier Siv.

Sammen med HiOA-forsker Elisabeth Wiken Telenius, som snakket om demensforskning, sikret Siv seg en plass i den nasjonale finalen lørdag.

Se flere bilder:

forskergrandprix
Publisert 24. sep. 2014 13:20 - Sist endret 12. mai 2020 15:28