Utrolig gøy på jobbeuke!

9. klassingene Ymir og Brage har tilbragt en uke på elektronikklaboratoriet. —Et sted med varierte arbeidsoppgaver og hvor det hele tiden skjer noe nytt, i følge de to.

Brage Allum (t.v.) og Ymir A. Kjæreng med en prototype av julepynten.

—Det har vært utrolig gøy! Vi har lært masse, om komponenter, måleinstrumenter, design og simulering i dataprogrammer.

Brage Allum og Ymir A. Kjæreng er vanligvis å finne i 9. klasse ved Jordal ungdomsskole. "Jobbeuka" tilbragte de ved elektronikklaboratoriet til Fysisk institutt.

Jobben har de to funnet fram til selv: —Faren min har jobbet på UiO før og fortalte oss litt, sier Brage. Da vi fant fram til Elab'en tenkte vi: Oj, dette stedet lager satellitter og har vært med på å finne Higgspartikkelen. Det må jo være interessant!

I løpet av jobbeuka har de to laget en elektronisk krets som styrer blinkende julepynt.

—Ymir og Brage har jobbet på akkurat samme måte som vi gjør her på elektronikklaben når vi skal igang med nye prosjekter, forteller Stein S. Nielsen.

Poenget med jobbeuka er å gi ungdomsskoleelever et innblikk i arbeidsliv og yrker, og gjøre det lettere å velge studier og jobb. Brage og Ymirs dom over elektronikklaben er positiv: —Her skjer det noe nytt hele tida, mener de.

Framtidsplaner har de også:

—Realfag! sier Brage.

—Matte og problemløsning, kommer det fra Ymir.

seriekoblede kretskort med lysEndelig produkt i en seriekoblet versjon. Foto: Stein S. Nielsen

Av Hilde Lynnebakken
Publisert 3. jan. 2014 15:19 - Sist endret 3. jan. 2014 15:22