Rekordmange lærere på naturfagskurs

I høst startet 57 lærere fra ungdoms- og videregående skole på videreutdanning i naturfag ved UiO.

Gruppearbeid på samling Fra venstre: Nhat Dinh, Holtet videregående skole, Oslo, Karine Mørk Jørgensen, Høvik Verk skole,  Bærum, Anne Rød, Haugjordet ungdomsskole, Ski, Jon Håvard Ryan, Sonans videregående skole, Oslo og Lillian Michelle  Hattestad, Smestad ungdomsskole, Lillehammer. Foto: Ellen Henriksen

Studiet gir i alt 30 studiepoeng over ett år, og er fordelt på fagområdene fysikk, kjemi og biologi.

Studiet er nettbasert, men med obligatoriske samlinger.

Lærerne er delt inn i tre regionale grupper med 19 i hver, så alle samlinger gjentas tre ganger.

—Utdanningsdirektoratet, som har bestilt og betalt dette videreutdanningstilbudet, fikk så mange søknader at de oppfordret UiO til å ta opp tre kull i stedet for ett, som opprinnelig planlagt, forteller fagansvarlig Ellen Henriksen.

STOLER DU PÅ FYSIKKEN? De riktig tøffe lærerne fikk prøve denne demonstrasjonen, udødeliggjort av Walter Lewin fra MIT (se for eksempel denne Youtube-videoen)

Av H.L.
Publisert 19. sep. 2014 16:24 - Sist endret 30. nov. 2015 14:51