Auditoriene

På denne siden er tekniske triks forklart. Det er såklart ikke meningen at "vanlige brukere" av auditoriet skal måtte forholde seg til disse. Men ved spesielle problemer som ikke er løst ennå kan det bli nødvendig med slike triks, og da anses det som bedre at brukere av rommet er informert.

Generelt

En av skjermene er kun en kontroll-skjerm for opptaksboksen (cynap control screen). Den andre skjermen er kun for pcen under bordet. Den store skjermen på hjul er kun for Zoom-bruk.

Lille Fysiske Auditorium (FV232)

2022-11-03> Lyd fra zoom på fastpc/laptop ut i rommet kan kreve manuell routing på den største boksen i racket. Trykk på Route, trykk på HDMI1 hvis fastpc (eller HDMI2 hvis laptop) og deretter på alle lydutgangene (som er knappene til høyre i raden under der man fant HDMI1 osv). Tilslutt trykk på Enter. Lyd fra rommet og inn i zoom krever at kabel med hdmi/usb-adapter i enden som normalt står plugget i minipcen bak skjermen på AV-tralla isteden plugges inn (en av usb-kontaktene) på pcen.

2022-02-17> Forelesningsopptak: Intern lagring var full. Opptak skal slettes automatisk når Cynapen går til standby, men Cynapen i dette auditoriet går ikke til standby. Dette skal ordnes, men inntil dette blir gjort skal det sørges for at filer blir slettet periodisk.

Store Fysiske Auditorium (FV343)

2022-02-18> Kontrollpanelet har sporadisk låst seg. Løsningen er å ta ut og sette inn igjen kabelen under.

Kristian Birkelands Auditorium (FØ157)

NB: Fjernkontrollen til projektoren skal kun benyttes dersom projektoren ikke slår seg på automatisk. Riktig valg av input er "Input D".

NB: Dersom ting ikke fungerer og det haster, er det lov å trekke ut støpselet slik at racket får en fullstendig omstart. Støpselet befinner seg i et hull i gulvet rett back racket og er merket med gul tape. Trekk det ut, vent 20 sekunder, plugg det inn. Det vil ta noen minutter før racket er operativt igjen.

NB: I noen tilfeller har Cynap-boksen nederst i racket blitt skrudd av og skjermen helt til venstre er mørk. Skru på Cynap-boksen ved å trykke kortvarig på powerknappen foran på Cynap-boksen. Dette trengs for å ta opptak av forelesningen.

2022-09-13> Projektor viste bare blå skjerm. Feil i anlegget krever at man i noen tilfeller må foreta en manuell routing, slik: På den store boksen i racket, trykk på knappen "route". Trykk deretter på "hmdi1" hvis du skal bruke desktop, eller "hdmi2" hvis du skal bruke laptop. Trykk deretter på alle knappene i den horisontale raden under, dvs velg alle outputs. Til slutt trykk på knappen "enter".

2022-02-23> Måtte restarte HDMI-splitteren ved å trekke ut strømkabelen til den og sette den i igjen. Mer permanent løsning vil nok være å bytte HDMI-splitter. På grunn av problemer relatert til HDCP er man begrenset i utvalget av splittere. HDMI-splitteren ligger løst bak i AV-racket. Den er kvadratisk, ca. 4x4 cm og får strøm fra et USB-strømadapter.

Kelvin (FV317)

Publisert 18. feb. 2022 14:25 - Sist endret 3. nov. 2022 15:39