Oppdateringer fra forskergruppen, innleggene kan være på engelsk eller norsk.

Published Apr. 25, 2022 2:17 PM

The CO2 Storage research group at the Departmenet of Geosciences is on Social Media under the name CO2_day. This is an outreach effort from us about all happening in the group of common interest, so if you are interested in our research on CO2 storage follow us there.

Foto: Rikke Bruhn er forsker ved Institutt for geofag og Anders Bjartnes er redaktør i Energi og Klima. Her møtes de etter innspilling av en podkastepisode til Universitetsplassen. Foto: Elina Melteig.
Publisert 12. okt. 2021 13:41

Norge har lagret CO2 i 25 år. Teknologien og kompetansen har eksportverdi, men samfunnsendringene som skal til er bøygen som må overvinnes.  Hør UiOs podcast Universitetsplassen der en episode er viet helt og fult til CO2 fangst og lagring.

Logo: Porous Media Tea Time Talks
Published Sep. 23, 2020 2:05 PM

In June 2020 a team of six scientist in porous media research started up a webinar and YouTube channel for young researchers in porous media/CCS. The new effort for online presentations, contact and networking within the group of scientists from several countries make it possible to interact efficient without the need of travelling.

Helge Hellevang utvikler metoder som kan si noe om hva som skjer når vi lagrer CO2 over tusenvis av år. Foto: UiO/Ola Sæther
Publisert 3. jan. 2019 15:21

Geokjemiker Helge Hellevang er fascinert av krystaller. Ikke bare fordi de er vakre å se på, men fordi de kan løse en av de største utfordringene vi har i dag.

The SUCCESS annual report 2016. Front page.
Published Aug. 25, 2017 4:20 PM

Department of Geosciences participates in the FME centre SUCCESS which does research on CO2 storage. The SUCCESS centre was in 2016 entering into the final two years and is now in the phase of concluding its work. The last year’s annual report is now available at web.

Olje- og energiminister Tord Lien offentliggjorde de åtte nye FME-sentrene på Energiforskningskonferansen 26. mai, Oslo. Institutt for geofag sitt forskningmiljø for CO2 håndtering inngår i et av de nye. Foto: OED
Publisert 31. mai 2016 09:12

Fagmiljøet for CO2 håndtering ved Institutt for geofag ledet av Per Aagaard og Alvar Braathen, kan nå glede seg over å bli partner i et nytt FME. Det nye senteret er et samarbeid bl.a med UiOs Nordisk institutt for sjørett m.fl. og Sintef Energi er vertsinstitusjon.

The SUCCESS annual report 2015.
Published Apr. 19, 2016 7:11 PM

Department of Geosciences participates in the FME centre SUCCESS which does research on CO2 storage. The SUCCESS centre is in 2016 entering into the final two years and is now in the phase of concluding its work. The last year’s annual report is now available at web.

CO2 som skal injiseres og lagres i undergrunnen, Foto av forsker Helge Hellevang..
Publisert 22. juli 2014 20:53

Klimagassen CO2 som skal injiseres og lagres i undergrunnen vil aldri være helt ren. Det kan få konsekvenser for gassens oppførsel og lagringspotensialet sier forsker Helge Hellevang i et intervju på nettstedet geoforskning.no den 17. juli.

Publisert 26. feb. 2014 10:04

Den tryggeste formen for CO2-lagring er mineralisering av klimagassen i stein. Dette er også en naturlig prosess som vil skje i de fleste CO2-reservoarer. Forskerne i forskningssenteret SUCCESS ved Institutt for geofag ønsker å forstå hvor raskt denne prosessen skjer. Les intervju med forsker Helge Hellevang på nettstedet geoforskning.no.