Podcast: CO2-lagring som en økonomisk mulighet

Norge har lagret CO2 i 25 år. Teknologien og kompetansen har eksportverdi, men samfunnsendringene som skal til er bøygen som må overvinnes.  Hør UiOs podcast Universitetsplassen der en episode er viet helt og fult til CO2 fangst og lagring.

Foto: Rikke Bruhn er forsker ved Institutt for geofag og Anders Bjartnes er redaktør i Energi og Klima. Her møtes de etter innspilling av en podkastepisode til Universitetsplassen. Foto: Elina Melteig.

Ny podcast: Rikke Bruhn er forsker ved Institutt for geofag og Anders Bjartnes er redaktør i Energi og Klima. Her møtes de etter innspilling av en podkastepisode til Universitetsplassen. Foto: Elina Melteig.

I denne episoden av podcasten Universitetsplassen diskuterer panelet CO2 lagring, teknologi, økonomiske muligheter og fremtiden for CO2 håndtering. Panelet består av forsker Rikke Bruhn ved Institutt for geofag og Anders Bjartnes, ansvarlig redaktør i Energi og Klima, nettidskriftet til Norsk klimastiftelse. Programleder er Elina Melteig.

Les også artikkel omhandlende temaet:

– Karbonfangst og -lagring kan bli en norsk eksportvare, titan.uio.no

Lytt til podcasten:

Universitetsplassen – podkast fra UiO: Universitetsplassen er en forskerbasert podkast om samfunnet produsert av Universitetet i Oslo.

Gå til Universitetsplassen og lytt til andre podcast episoder

Publisert 12. okt. 2021 13:41 - Sist endret 12. okt. 2021 13:41