Studiestart 2013 - Institutt for geofag

I august var det studiestart for mange nye studenter på Institutt for geofag. Blant disse var de nye studentene på bachelorprogrammet Geofag: geologi, geofysikk og geografi. En forsmak på studentlivet fikk de i fadderuken 12.-16 august, der erfarne studenter hadde satt av tid til å gi de nye studentene en introduksjon til Blindern og studiet de hadde begynt på.

Studiestart Blindern 2013. Foto: GK

Velkommen til nye geofagstudenter

Hvert semester er det mange nye studenter som begynner sine studier i geofag ved Institutt for geofag, UiO. Det kommer norske og internasjonale studenter til masterprogrammet i geofag, det kommer utvekslings- og enkeltemnestudenter, og selvsagt kommer de nye bachelorstudentene.

Årets ferske bachelorstudenter fikk i år en god introduksjon til studielivet ved Instituttet og UiO i fadderuken fra 12.-16 august. I alt 20 viderekomne studenter stilte som faddere fro de nye, ledet av faddersjef Krister S. Karlsen, og alle bidro til at de ferske studentene fikk en myk overgang til det nye livet som UiO-student. Programmet hadde noe for enhver, med ekskursjoner til Huk og Hovedøya, popvit-foredrag, felles frokost, rebusløp, og mye sosialt i lokal og sentral regi.

Vi snakket med to av de nye bachelorstudentene om hva de syntes om studiestart, hva de synes om å starte på geofagstudiene og erfaringer så langt.

Ingrid om studiestart

Ingrid Olsen. Foto: GK

• Ingrid Olsen, bachelorstudent, Geofag: geologi, geofysikk og geografi, geologi.

Hva syntes du om studiestart?

- Jeg synes det har vært en veldig vellykket studiestart. Jeg har blitt kjent med andre studenter og fadderordningen har gjort at jeg har blitt kastet inn i studielivet. Samtidig har fadderprogrammet gitt en myk studiestart med en gradvis inngang til faget. Ekskursjonen til Finse i emnet GEO1010 - Naturgeografi var også noe som gav en god faglig innføring, og som gjorde at studentene ble mer sammensveiset.

Hvorfor valgte du geofag?

- Jeg valgte geofag på videregående skole, og synes dette er fagområder som er friere enn de andre realfagene. Geofag er også interessant, og da jeg kommer fra Sandnes er jeg interessert i petroleusmgeologi slik at valget av studieretningen også kommer ut ifra den interessen.

Sindre om studiestart

• Sindre Joramo, bachelorstudent, Geofag: geologi, geofysikk og geografi.

Sindre Joramo. Foto: GK

Hva syntes du om studiestart?

- Studiestarten har vært vellykket. Jeg fikk en fadder og en gruppe og har vært veldig fornøyd med fadderopplegget. Fadderuken har hatt variert program, og har gjort at vi har følt oss ivaretatt. Det var også bra med en ekskursjon rett etter studiestart, jeg ble litt kastet ut i det. Men på dag 2 på ekskursjonen satt ting bedre, og jeg synes studiet er spennende.

Hvorfor geofag, og erfaringer så langt?

- Jeg valgte geofag siden det er arbeid som er mer praktisk rettet, og som åpner opp for mange forskjellige jobbmuligheter. Fra før har jeg studert på BI og deretter arbeidet lenge med økonomi. Jeg har ikke helt bestemt meg for studieretning ennå. Mitt førsteinntrykk av studiene her er at det er sosialt, ellers tror jeg det er opp til en selv hva man gjør studiene til.

Mest besøkt

Det var mye aktiviteter og arrangementer å velge mellom på programmet i fadderuken, både lokalt på Institutt for geofag, og i regi av fakultetet og UiO. Populært på instituttets program var en omvisning ved Naturhistorisk museum, Tøyen. Her kunne studentene møte "Tyrannosaurus Rex", se nærmere på meteoritten som falt ned over Russland i 2011, samt se den imponerende gullklumpen på over 1/2 kg!

Det var to studieturer og de som valgte å dra på ekskursjon til Huk fikk både omvisning og strålende solskinn. Det var også bra oppmøte på turen til Hovedøya der de ferske geofagstudentene fikk se den spesielle geologien i oslofeltet.

Men faddeprogrammets kanskje desidert mest populære begivenhet var allikevel tirsdagens pizza og quiz, med 8 faddergrupper à 6 studenter hver som svarte både på naturvitenskap, populærvitenskap, popstjerner og om ny kunnskap om Blindern Campus. Med spørsmål som for eksempel; Hva heter Norges nest høyeste fjell? (Sjekk svar nederst på siden).

Studieadministrasjonen vil herved takke fadderne som deltok i fadderuken 2013!

Svar på spørsmål: Norges nest høyeste fjell er Glittertinden, Lom, Oppland. 2 465 meter over havet.

Av Studieadministrasjonen, Institutt for geofag
Publisert 1. okt. 2013 15:55 - Sist endret 29. jan. 2014 22:06