UiO-forskere kjemper for regnskogen i Brasil

Utstyrt med tung klimakompetanse og nyervervet kunnskap om regional klimamodellering håper professor Frode Stordal og kolleger fra Naturhistorisk museum å bidra til at nedhuggingen av regnskogen stanser. Det haster, mener Stordal.

Frode Stordal i parken på Emilio Goeldi Museum of Para. Foto: Morten Dæhlen/UiO

Forskningsrådet underskrev 18. november en intensjonsavtale med om akademisk samarbeid og utveksling med State of Para i Brasil. Dette er en stor region i Brasil, som grenser til Amazonas.

UiO ved Naturhistorisk museum og Norsk Hydro har allerede på plass en samarbeidsavtale med lokale universiteter og et museum i byen Belem, som ligger i State of Para. Den handler om forskning på biologisk mangfold, klima og nyplanting i den brasilianske delen av Amazonas.

Les mer om dette samarbeidet og forskningen i artikkel på den nye nyhetsportalen til MN-fakultetet, UiO - titan.uio.no

Les artikkel

UiO-forskere kjemper for regnskogen i Brasil, titan.uio.no, 19.11.2015