2019

Prof. Andreas Max Kääb, Institutt for geofag får overrakt medalje og diplom av EGU, Wien; 8. april 2019. Foto: Bernd Etzelmüller/UiO
Publisert 9. apr. 2019 16:19

Wien 8. april: European Geosciences Union (EGU) overrakte professor Andreas Max Kääb, Institutt for geofag, hedersbevisningen "Louis Agassiz Medal" for 2019. Utmerkelsen tildeles forskningsinnsats som er "outstanding", og begrunnelsen fra EGU taler for seg selv.

Forann Geologibygningen; frå venstre fyrstelektor Karianne Staalesen Lilleøren, Aners Mattias Lundmark og to studentar som begge er berørt av iEarth; Nora Sølverud (BSc) og Thomas Viken (MSc). Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 5. apr. 2019 15:12

Studia ved Institutt for geofag er gjenomgått og omstrukturert som ledd i InterAct-revisjonen av studier ved MN-fakultetet. No er eldsjeler ved instituttet i lag med tre andre aktørar i det nasjonale konsortiet iEarth, i ferd med å utvikle geoutdanninga meir. I april søkjer dei SFU-midlar.

Professor Johan Ludvig Sollid fotografert i mai 1998 ved det nye PACE-borehullet på Janssonhaugen, Svalbard. Foto: Ketil Isaksen fra: (C) Norsk geografisk tidskrift, 2002, issue 2 (editorial).
Publisert 3. apr. 2019 10:40

Professor Emeritus i naturgeografi Johan Ludvig Sollid ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, gikk bort 29. mars 2019, nesten 87 gammel. En markant og sterk fagperson minnes.

Publisert Mar. 28, 2019 3:28 PM

Er du tredjeårsstudent på bachelor- eller student på masterprogrammet i geofag, Institutt for geofag, UiO? Er du interessert ta et språkkurs i portugisisk i Brasil? Et intensivt kurs på portugisisk vil bli tilbudt i august ved Federal University of Pará (UFPA), som en del av GeoSource-nettverksprosjektet.

Thomas Vikhamar Schuler og Sebastian Westermann, forskar på kryosfæren; henhaldsvis isbrear og permafrost. Dei to har bidratt i rapporten om klimatilpassingar på Svalbard. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 6. feb. 2019 16:22

Ein ny rapport frå Norsk klimaservicesenter der forskarar frå Institutt for geofag har bidratt, viser at øygruppa Svalbard vert varma opp.  Fortset dei høge globale utsleppa av klimagassar, kan gjennomsnittstemperaturen gå frå 8-9 minusgrader til 1-2 plussgrader. Det har innverknad på kryosfæren.

Mathew Domeier overrekkes Rauschmedaljen 2018 av Øystein Nordgulen på NGFs vinterkonferanse, Bergen 8.1.2019. Foto: Gudmund Løvø/NGU
Publisert 21. jan. 2019 14:49

Mathew Domeier, forsker på CEED og Institutt for geofag fikk tildelt Reuschmedaljen 2018 fra Norsk Geologisk Forening for hans forskning av «høy internasjonal standard» innen fagfeltet platerekonstruksjon. Overrekkingen skjedde nylig på foreningens vinterkonferanse i Bergen.

LATICE og EarthFlows forlenges som strategiske endringsmiljø ved MN-fakultetet.
Publisert 3. jan. 2019 13:21

De to tverrfaglige forskergruppene EarthFlows og LATICE får forlengelse som endringsmiljø ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO for en ny periode. Med det får de tre ph.d. stillinger hver frem til 2022.