2020

Forskning på jordkloden og klimaet er blant det som har gitt UiO en plass blant de beste. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert 13. mai 2020 14:36

Forskere innen Earth & Environmental Sciences ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO scorer høyt på Nature Index for 2020. Forskningen er nå rangert på 8. plass i Europa – og 3. plass i Europa utenfor UK.

glade ungdommer som samles på Fysikkbakken for semesterstart
Publisert 5. mai 2020 10:22

Ustrukturert, demotivert og eksamenstressa. Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene. Føler du på ensomheten av å sitte hjemme alene med bøkene foran deg er det råd å hente.

campus, grønt, studenter, studerer it
Publisert 24. apr. 2020 09:16

Årets søkertall til studier i Samordna opptak er klare fredag 24. april. Flere enn noen gang før søker seg til UiO, og 3058 søkere har et program ved MN-fakultetet på toppen av sin ønskeliste. Fakultetet har innført krav om R2-matematikk for en stor del av sine grunnstudier, men søkerne lar seg ikke skremme.

Alvar Braathen (innfelt) kommenterte direkte frå studio under sendinga av "Svalbard minutt for minutt" 9. februar. Foto: NRK TV, (faksimile) Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 11. feb. 2020 12:57

I løpet av 9 dager i jan/februar har NRK vist Hurtigruta på tokt som sakte-TV; "Svalbard minutt for minutt". Sjølve reisa vart spela inn august 2019, men no i 2020 er det lagt til direkte kommentering frå ekspertar i studio. Ein av dei er professor Alvar Braathen, Institutt for geofag, som har fyrstehånds kjennskap til Svalbards geologi.

Universitetsbiblioteket i anledning 34. Nordic Geological Winter Meeting med konferansebannere ved inngangen. Foto: Hans Arne Nakrem/UiO
Publisert 15. jan. 2020 15:56

Den 34. Nordic Geological Winter Meeting (NGWM20) gikk av stabelen 8.-10. januar 2020 ved Universitetet i Oslo. Konferansen var i regi av Norsk Geologisk Forening, med bidrag fra Institutt for geofag, NHM og Realfagsbiblioteket. Konferansen hadde over 600 deltagere og var vel gjennomført. Her følger noen bilder fra de tre dagene konferansen varte.