Klar for regional finale i Forsker Grand Prix

Stipendiat ved Institutt for geofag, Marta Trodahl, er plukket ut til å delta i årets regionale finale (Oslo) i Forsker Grand Prix 2020 med sin presentasjon «Mysteriet om Lofoten-virvelen». 

Marta Trodahl. Foto: Yngve Vogt, Apollon

Marta Trodahl. Foto: Yngve Vogt / Apollon

Stipendiat ved Institutt for geofag, Marta Trodahl er tatt ut som en av ti phd/dr.philos kandidater til årets regional finale i Oslo i dette årets  Forsker Grand Prix 2020. Med det skal hun presentere sitt forskningsprosjekt på Latter, Aker Brygge tirsdag 22. september. 

Her vil det bli nominering av hvem som går videre til den nasjonale finalen påfølgende uke i Trondheim.

Kun 4 minutter til rådighet

Forsker Grand Prix er en konkurranse i forskningsformidling, og hver kandidat har kun fire korte minutter på å overbevise et dommerpanel og publikum på at akkurat de har det som trengs for å bli kåret til Årets beste forskningsformidler i Oslo

Marta er ph.d-kandidat i oseanografi ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, og er nå godt i gang med forberedelsene. Hun har vært igjennom coaching og fellessamlinger og blant annet fått opplæring om hvordan lage/holde en god presentasjon, bruk av scenerommet m.m.

Forsker på havet og mysteriet Lofoten-virvelen

Marta er oseanograf og forsker på havet, dette skal hun presentere:

'På havbunnen utenfor Lofoten er det en stor dal med en helt unik virvel; Lofoten-virvelen. En slik virvel er stormer som roterer vann med eller mot klokka. De ligner lavtrykk og høytrykk som dere kjenner igjen fra værkart.

Hvordan Lofoten-virvelen får energien til å overleve har vært et mysterium i tiår, men dette har forsker og oseanograf Marta Trodahl, Institutt for geofag, UiO funnet svaret på. Bli med Marta på jakten etter stormene!'

Les mer her om presentasjonen; Mysteriet om Lofoten-virvelen

Det er til sammen ti kandidater i den regionale Oslo-finalen. De er fra UiO, OsloMet, NMBU og Norges Idrettshøyskole. Her er de samlet sommeren 2020. Foto: Yngve Vogt / Apollon

Fakta om Forsker Grand Prix

  • Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse innen forskning og er en del av de nasjonale Forskningsdagene
  • Formålet med Forsker Grand Prix er å gi forskningsformidling høyere prestisje og oppmerksomhet, samt å bidra til å synliggjøre ph.d.-forskning. Forskerne har kun fire minutter til presentasjoner. 
  • Den nasjonale sluttfinalen i Forsker Grand Prix er den 26.09.2020, Byscenen i Trondheim.
Av Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 11. sep. 2020 13:04 - Sist endret 17. sep. 2020 09:13