2021

Foto: Båttur: Det er store avstander på Svalbard, og den enkleste måten å komme seg fram på er med båt. Foto: Guro Lilledal Andersen
Publisert 13. okt. 2021 15:38

Søknadsfristen for studier ved Universitetssenteret på Svalbard nærmer seg raskt og er for våren 2022, 15. oktober. Les et flunkende nytt reisebrev fra en bachelorstudent i geologi som har vært UNIS-student i sommer og nå i høst.

Studehntlivet kan blomstre - studenter i aktivitet
Publisert 24. sep. 2021 16:20

Meter'n faller. Lesesalene og pubene kan fylles. Folk kan møtes på jobben. Lørdag 25. september klokken 16, fjernes de aller fleste nasjonale smittevernstiltak.

Foto, professor Jörn Thiede. Foto: Privat
Publisert 11. aug. 2021 09:02

Professor Jörn Thiede døde 15. juli, 80 år gammel. Thiede var i årene 1977 til 1982 ansatt ved Institutt for geologi (nå Institutt for geofag) som professor i historisk geologi. Han la her ned en betydelig innsats innen forskning på marin geofysikk med mellom annet undersøkelser av Norskehavet.

Skjermdump: Mt Fagradalsfjell utbrotet på Iceland:Mt Fagradalsfjell utbrotet: Introduksjon og velkommen til webinar, juni 2021.
Publisert 5. aug. 2021 16:07

Vulkanen Fagradalsfjall på Island har hatt utbrot sidan mars 2021, og er fremleis aktiv. I juni vart det halde eit webinar der ekspertar på vulkanisme, tektonikk og seismikk gav eit bilete av utbrotet. Sjå opptak av webinaret på YouTube.

Foto: Kari Henningsmoen, her fotografert i foajeen i Geologibygningen på UiO, Blindern. Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 31. mai 2021 09:24

Førsteamanuensis emerita Kari Henningsmoen, Institutt for geofag og Norges første kvinnelige statsgeolog fyller i dag 98 år. Alder er ingen hindring for Kari, som fortsatt er aktiv innen forskning. Prof. em. Knut Bjørlykke har skrevet denne gratulasjonen til henne!

Foto av feltarbeid i GeoSource nettverk samarbeidet
Publisert 18. mai 2021 15:52

Webinaret 'Introduction to hydrogeology with case studies in Norway and Brazil' er planlagt holdt i månedskiftet august/sept. i år. Webinaret går over en uke og tilbys av forskernettverket GeoSource, der Institutt for geofag deltar. MSc studenter fra partnerinstitusjoner UFPA, Brasil og UiO kan søke om å delta.

Foto: CLIPT-lab: Noen glimt fra arbeidet i laboratoriet og prøvene som analyseres. Foto/collage: CLIPT / GKT
Publisert 28. apr. 2021 17:30

CLIPT laboratoriet ved Universitetet i Oslo tilbyr målinger av stabile isotoper i naturmaterialer. Denne måneden er det akkurat 3 år siden den åpnet for analyser første gang ved UiO.

Foto: Professor Bernd Etzelmüller er den nye instituttleiaren ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Her framfor hovedinngangen til instituttet i Sem Sælands veg 1, Blindern. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 21. apr. 2021 11:23

Professor Bernd Etzelmüller er den nye instituttleiaren ved Institutt for geofag, UiO. Fyrste offisielle arbeidsdag var 19. april, men han er ikkje heilt ny i instituttleiinga. Sidan 2019 har han vore nestleiar, og han har særs lang fartstid ved UiO, frå 1986.

Publisert 19. feb. 2021 11:48

UiO-professor Svein-Erik Hamran har utviklet radaren på NASAs rover Perseverance. Torsdag kveld landet Perseverance trygt på Mars og har allerede sendt hjem sine første bilder.

studere realfag teknologi uio studier brosjyre informasjon
Publisert 1. feb. 2021 16:44

Kjenner du noen som vil du studere realfag og teknologi? Studietilbud ved MN 2021/2022 finner du i denne brosjyren.

Professor Annik M. Myhre, Institutt for geofag. Foto: Simula/Bård Gudim
Publisert 21. jan. 2021 13:39

Professor i geologi Annik Margarethe Myhre døde 29. desember, 69 år gammel. Hele sitt yrkesliv var Annik tilknyttet Universitetet i Oslo, hvor hun gjennom sin utrettelige virksomhet spilte en viktig rolle for et institutt og fakultet i endring.