Forside

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Les mer om hvordan Biologi og Molekylærbiologi er blitt til bachelor i Biovitenskap

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

 • Zhanna Tairova (t.v.), Ketil Hylland, Agathe Bour Muslinger spiser trolig plast framfor mat 17. okt. 2018 09:54
  Muslinger som lever på eller i bunnen, er omgitt av milliarder av partikler med organisk materiale på – mat de trenger for å leve. Likevel blir de påvirket av ørsmå biter av plast mellom de andre partiklene.
 • Karl Egil Malterud, Nastaran Moussavi og Helle Wangensteen UiO-forskning om malaria gikk verden rundt 5. okt. 2018 07:49
  Forskerne Karl Egil Malterud, Nastaran Moussavi og Helle Wangensteen ved Farmasøytisk institutt oppdaget at barken fra to afrikanske trær inneholder stoffer som dreper både malariaparasitten og malariamyggen. Da Titan skrev om saken og publiserte nyheten på engelsk, gikk historien verden rundt i løpet av få dager.

Aktuelle saker

 • malebegeruio Nobelprisen i kjemi og medisin sett i sammenheng 5. okt. 2018 14:15

  Det er uvanlig at to Nobelprisene går til forskere og tema, hvor en og samme professor på IBV er ekspert. Slik er det nemlig i år; professor Inger Sandlie arbeider innen begge områdene for disse to prisene.

 • new-cees-chair-2018-660px Kjetill S. Jakobsen new Chair of CEES 28. sep. 2018 17:16

  At a meeting for all CEES members, Professor Kjetill S. Jakobsen was introduced as the new Chair of CEES by the Head of the Department of Biosciences, Rein Aasland.

Arrangementer

25 okt.
09:00, Rom: A2.2068 C/D, Rikshospitalet
25 okt.
16:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus
26 okt.
10:15, Seminarrom 4512, Kristine Bonnevies hus

Våre forskere i media

 • Fremtredende akademikere kritiserer NTNU for håndteringen av Øyvind Eikrems Resett-intervju 23. okt. 2018 14:20
  NTNU i Trondheim blir i Universitetsavisa kritisert av professor Kristian Gundersen ved UiO og juristen Anine Kierulf for måten skolen håndterte et intervju med førsteamamanuensis Øivind Eikrem som ble publisert i Resett.
 • Vårt nye hovedstyre 23. okt. 2018 13:52
  Den 1. januar tiltrer vårt nye hovedstyre, som skal lede Forskerforbundet de neste tre årene. Både universitets- og høyskolesektoren, instituttsektoren, helseforetakene og ABM-sektoren er representert i det nye styret.
 • Rangering av tidsskrift er nyttig 23. okt. 2018 10:13
  Det er i grunn litt absurd at det skal vere naudsynt å forklare korleis tidsskrift oppnår status, men openbart er det ein del aktørar i debatten som trur at ein kan oppheve rangering av tidsskrift med administrative vedtak,
 • AMS-skeptikere ble friske da regningen kom 23. okt. 2018 08:48
  I juli ble det klart at nettselskapene kan kreve et avlesningsgebyr fra kunder med fritak fra AMS-målere. Da gebyrene kom valgte rundt 240 av Agder Energis el-følsomme kunder å få målere installert likevel.
 • Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket 23. okt. 2018 06:00
  NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf.
 • Seminar om bier og andre pollinatorer 22. okt. 2018 10:14
  ByBi inviterer aktører innen eiendoms- og byutvikling, grøntanleggssektoren, offentlig forvaltning, Oslos lokalpolitikere og andre til seminar om tilrettelegging for pollinerende insekter i byen.

Ledige stillinger

Ingen ledige stillinger.

Utleie av forskningsinfrastruktur

 

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.