Forside

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Les mer om hvordan Biologi og Molekylærbiologi er blitt til bachelor i Biovitenskap

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

 • Dagens islandshester nedstammer antakelig fra hestene som ble gravlagt sammen med vikinger på Island. Mektige islandske vikinger fikk hingster med seg i graven 12. des. 2018 08:03
  Rester etter mer enn 350 graver fra vikingtiden er undersøkt, og i ca. 150 av dem ble det funnet tenner eller skjelettdeler etter hester. Da forskere ved UiO brukte analyser av eldgammelt DNA til å kjønnsbestemme 19 av dem, viste seg at hele 18 av hestene var av hankjønn.
 • Lene Liebe Delsett, Svalbard Hun er bestevenn med dyr som er 150 millioner år gamle 5. des. 2018 09:44
  Når vi mennesker kanskje har eksistert i 300.000 år, er det mildt sagt imponerende at fiskeøglene holdt det gående i 150 millioner år. Det utviklet seg en lang rekke familier og arter, med stor variasjon i størrelse og livsform. Så ble de plutselig borte.

Aktuelle saker

 • sommerprosjekt_prisvinnere_670 Sommerprosjekter for studenter: Bilder og videoer fra avslutningsseminar 15. nov. 2018 10:56

  Posterpriser, studentpresentasjoner og inspirasjonsforedrag stod på programmet da årets runde med sommerprosjekter for studenter ble avrundet 13. november. Det blir ny runde med sommerprosjekter i 2019.

 • livsvitenskapsbygget_970 Livsvitenskapsbygget: Omfattende brukermedvirkning 9. okt. 2018 08:10

  Livsvitenskapsbygget ved UiO er godt inne i detaljprosjekteringsfasen. Dette er en omfattende prosess hvor studenter og ansatte får komme med innspill til utforming av areal og utstyr. UiO åpner nå også for at eksterne aktører får komme med innspill.

Arrangementer

i dag des.
10:15, Nucleus, Bikuben, Kristine Bonnevies hus
i dag des.
10:15, Auditorium 3, Kristine Bonnevies hus
i dag des.
12:15, Auditorium 3, Kristine Bonnevies hus

Våre forskere i media

Ledige stillinger

Utleie av forskningsinfrastruktur

 

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.