Forside

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Les mer om hvordan Biologi og Molekylærbiologi er blitt til bachelor i Biovitenskap

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

 • Livsvitenskap er UiOs største satsing gjennom tidene – Livsvitenskap handler om helse, miljø og bærekraft 12. aug. 2019 13:40

  Livsvitenskapsbygget som skal stå ferdig sent i 2024, blir Norges største forskningsbygg gjennom tidene. Samtidig blir UiO:Livsvitenskap universitetets største faglige satsing noensinne. – Men vi går ikke og venter på at bygget skal stå ferdig om fem år. Denne satsingen er allerede godt i gang, sier direktør Carl Henrik Gørbitz.

 • Brent jordhytte etter at feltskjæren Akulinin døde av pest på steppen i Kirgisia Sovjetisk lærdom: Pestbakterien kan kontrolleres, men ikke utryddes 7. aug. 2019 08:37

  Etter mange år med store anstrengelser og giftsprøyting over enorme områder, konstaterte myndighetene i Sovjetunionen at det er umulig å utrydde bakterien som forårsaket Svartedauden. Men «nederlaget» ga nyttig kunnskap om sykdommer som smitter fra dyr til mennesker.

Aktuelle saker

 • arbeidspraksis Nytt pilotprosjekt: arbeidspraksis i biovitenskap 5. juli 2019 13:08

  Til stor glede for studentene på bachelorprogrammet i biovitenskap starter det høsten 2019 et nytt emne; BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap. Studentene vil få både arbeidserfaring og trening i formidling og skriving.

 • stenseth Internasjonal økologipris til Nils Chr. Stenseth 3. juli 2019 12:04

  Professor Nils Chr. Stenseth er den første norske forskeren som er hedret med en pris fra Det internasjonale økologiinstituttet (ECI) i Oldendorf i Tyskland.

Arrangementer

Våre forskere i media

Ledige stillinger

Ingen ledige stillinger.

Utleie av forskningsinfrastruktur

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.