Forside

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Les mer om hvordan Biologi og Molekylærbiologi er blitt til bachelor i Biovitenskap

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Bli UiO-student!

Dyktige undervisere, engasjerte studenter og en campus full av liv. Se vårt studietilbud og flere gode grunner til å velge UiO.

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

  • Hvor mye elg er det i skogen? Du kan ikke telle alle, men må ty til beregninger Ville dyr kan telles mer presist når man beregner baklengs 17. feb. 2020 09:44

    Hvor mye sild er det i havet, og hvor mange elger er det i skogen? Hvor mange tigre er det i India? Myndigheter vil gjerne vite slikt når de skal bestemme fangstkvoter eller vernetiltak. Men det er ofte svært vanskelig å beregne størrelsen på bestander av ville dyr, derfor har tre UiO-forskere nå utviklet en metode som skal gi mye mer presise resultater.

  • Foraminifere er en gruppe organismer som hører til i sekkebetegnelsen protister. Hvem spiser og hvem blir spist blant de bittesmå protistene? 22. jan. 2020 08:27

    Protister får skylden for malaria, giardia og tørråte på poteter, men de står også bak glitrende vakker morild i vannet og fargen på korallrev. Nå har forskere fra Universitetet i Oslo laget en etterlengtet oversikt over hvem som driver med hva i denne store gruppa med stort sett encellede organismer.

Aktuelle saker

Arrangementer

i dag feb.
Colletts hus (tidligere zoologisk museum)
19 feb.
Colletts hus (tidligere zoologisk museum)
20 feb.
Colletts hus (tidligere zoologisk museum)
21 feb.
Colletts hus (tidligere zoologisk museum)

Våre forskere i media

Ledige stillinger

Utleie av forskningsinfrastruktur

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.