English version of this page

Forside

Bildet kan inneholde: anlegg, naturlandskap, terrestrisk plante, gress, bunndekke.

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Logg inn i Canvas

Finn ansatte og studenter

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

Aktuelle saker

 • Bildet kan inneholde: mikrofon, frakk, gest, talsperson, dress. UiO inviterer til Ubehagelige samtaler 24. juni 2022 13:01

  Hvor bærekraftig er egentlig det grønne skiftet? Blir demokratiet en parentes i historien? Hva kan vi lære av Kina? Dette er noen av temaene som tas opp på UiOs program på årets Arendalsuke – under fellestittelen Ubehagelige samtaler.

 • Bildet kan inneholde: helsepersonell, gest, sykepleier, hvit kåpe, medisinsk prosedyre. Sommerstudent bidrar til å bringe historiske planter til nytt liv 24. juni 2022 06:51

  Nathalie Frosthammer studerer ved Institutt for biovitenskap, i sommer er hun en av 40 studenter som deltar i et forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap.

 • Bildekollasj forskere og studenter 2,1 millioner kroner fra Veksthuset til innovative forskere og studenter ved UiO 23. juni 2022 09:28

  23 forskerprosjekt og to studentprosjekt ved Universitetet i Oslo har fått såkornmidler og studentstøtte fra Veksthuset for livsvitenskap. Vi er glade for å se så mange lovende innovasjonsideer i tidlig fase. Vi gratulerer alle som er involvert i prosjektene, og ser fram til godt samarbeid!

 • Lege jobber på en laptop. Cochrane Interactive Learning og Covidence 21. juni 2022 09:34

  Skal du lage systematiske kunnskapsoppsummeringer? Da anbefaler vi nettkurset Cochrane Interactive Learning og verktøyet Covidence. Her kan du lese om innholdet i begge, og hvordan du får tilgang.

Våre forskere i media

 • Når kjønn blir brennbart 4. juli 2022 17:24
  Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) svarer i dette leserinnlegget på kritikken rettet mot henne, etter hun i en kronikk i VG skrev at mennesket bare har to kjønn.
 • Når kjønn blir brennbart 2. juli 2022 10:24
  Ikkje berre ein kjendislege og somme partifeller av meg, men også avisredaksjonar finn det for tida nyttig for samfunnsutviklinga å stemple meg som utidig, intolerant og hatefull.
 • Når kjønn blir brennbart 1. juli 2022 08:38
  Ikkje berre ein kjendislege og somme partifeller av meg, men også avisredaksjonar finn det for tida nyttig for samfunnsutviklinga å stemple meg som utidig, intolerant og hatefull.
 • Professor ber om boikott av Arbeidarpartiet 1. juli 2022 06:01
  - Eg oppmodar alle akademikarar til ikkje å stemme Ap og Sp, seier professor Nils Chr. Stenseth. Han fryktar likegyldige politikarar vil føre til varige skadar på norsk forsking.

Ledige stillinger

Utleie av forskningsinfrastruktur

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.