Forside

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Les mer om hvordan Biologi og Molekylærbiologi er blitt til bachelor i Biovitenskap

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

 • Brecht Verstraete og Hugo de Boer Identifiserer planterester ved hjelp av "strekkoder" i DNA 17. sep. 2018 14:09
  Forskerne kan allerede bruke DNA-teknologi til å finne ut om helsekostpreparater inneholder det de lover – og snart kan de finne ut om en fiolin er bygd med lovlig eller ulovlig ibenholt. Forskere ved Naturhistorisk museum skal nå utvikle enda mer avanserte metoder, og det er dårlig nytt for blant annet svindlere.
 • Reidunn Aalen med planteforskernes – Blader, frukt og frø detter ikke ned av seg selv! 12. sep. 2018 08:44
  For første gang har forskere klart å fotografere hvordan rotspissen hos vårskrinneblom fornyes mens rota vokser og avsløre genene og signalstoffene som styrer prosessen. Dermed er de nærmere muligheten for å styre plantenes vekst- og fellingsprosesser, noe som blant annet kan redusere store tap i landbruket.

Aktuelle saker

Arrangementer

Våre forskere i media

 • Evolusjon: Omsorg for barna våre kan ha gitt oss store hjerner 10. sep. 2018 04:45
  Pattedyr og fugler har større hjerner enn fisk, amfibier og reptiler - og derfor er vi angivelig også mer intelligente. Men hvorfor er det blitt sånn? Nå kan det se ut som om forskere har svar.
 • Kan underet forklares? 7. sep. 2018 10:58
  Vi har lenge visst hvordan egg og sædcelle smelter sammen og begynner å dele seg, hvordan morkaken dannes, når embryo utvikler organer og når hjertet begynner å slå. Vi kan måle
 • Hvordan klarer vi egentlig å orientere oss i stor fart? 7. sep. 2018 04:42
  Det at vi greier å holde oversikten over terrenget på sykkel eller i bil, er noe vi muligens takke nyoppdagede synsceller for.
 • Miljøforsker tror ikke på øko-apokalypse 4. sep. 2018 04:46
  - Jeg var bare guttungen første gang jeg hørte at verden kom til å gå «til helvete» om få år. Men i år fylte jeg 60, og jeg kunne nøkternt konstatere at så ikke har skjedd, sier professor Geir

Ledige stillinger

Utleie av forskningsinfrastruktur

 

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.