Anne Krag Brysting vant Årets beste foreleser

Beste foreleser er en pris som deles ut av studentene ved MN-fakultetet. I år gikk prisen til Anne Krag Brysting ved Institutt for biovitenskap.

Foto

Det er fagutvalgene som nominerer forelesere ved hvert sitt institutt. Deretter er det MNSU (Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg) som velger ut en av de nominerte. Begrunnelsen for årets pris, var følgende:

Prisen for Årets foreleser på MN­-fakultetet går i år til Anne Krag Brysting, professor ved Institutt for biovitenskap. Hennes forskning dreier seg hovedsakelig om plantesystematikk og evolusjon. Anne underviser på bachelor­, master-, og PhD­-nivå, noe som gjør henne til et kjent ansikt på instituttet og en person som mange studenter har et nært forhold til. Gjennom introduksjonskurs i plantesystematikk klarer hun å veilede studentene gjennom forvirrende streker og navn, til en forståelse for de vakre fylogenetiske trærne som utgjør botanikkens verden.

I nominasjonen trekker biologisk fagutvalg frem hennes store engasjement for studentenes læring og forståelse. I forelesningene tar Anne seg god tid, hun stiller spørsmål og sørger tålmodig for at fagbegrepene sitter hos studentene. Hennes fantastiske personlighet blir også trukket frem i nominasjonen. Anne beskrives som oppmuntrende, omtenksom og ydmyk.

På feltkurs, som biologistudentene drar på i løpet av første året, viser hun enda mer glød, om mulig, enn i forelesningene ­ hun smiler mot de høye ospene og forteller anekdoter om bladene som skjelver i vinden. Mens studentene leter etter planter de ikke enda har lært navnene til, står Anne i bakgrunnen og smiler, alltid behjelpelig.

Matematisk­naturvitenskaplig studentutvalg er gratulerer Anne Krag Brysting.

Gratulerer med en velfortjent pris, Anne!

Foto
Foto: Morten Dæhlen