Kristin Halvorsen ønskjer lærarane velkommen til skulelaboratoriet!

Skulelaboratoriet held etterutdanningskurs for å inspirere og motivere biologi-lærarane.

Foto av Kristin Halvorsen

Foto: Elina Melteig

Sidan 2011 har Skulelaboratoriet i biologi samarbeidet med Bioteknologirådet for å etterutdanne lærarar. Målet er å gi dei faglig påfyll og inspirasjon.

I dag har 32 to lærarar satt på skulebenken i aud 2. Her held skulelaboratoriet et variert opplegg med førelesningar og lab i to dagar.

Kristin Halvorsen, leder i Bioteknologirådet, har tidligare deltatt på opplegget, og er i dag invitert til å holde en opningstale for lærarane.

Hun legger stor vekt på ungdommens engasjement, og erfaringane frå Ungdommens Bioteknologiråd. Over 1000 vgs-elever har deltatt på dette i fjor, og Bioteknologirådet tenkjer å gjenta suksessen til hausten.

Om opplegget til skulelabbens vidareutdanning seier ho:

- Den mest interessante, men også krevjande jobben, er å være lærer. Derfor er det viktig å få nye input og fornying for å betre læraranes moglegheit til å gi god undervisning. Vi i Bioteknologirådet er svært glade for å kunne tilby dette opplegget i samarbeid med Skulelaboratoriet for biologi, ved Institutt for biovitskap.

Av Elina Melteig
Publisert 28. jan. 2016 11:52 - Sist endra 28. jan. 2016 12:50