Besøksrekord på Skolelaboratoriet i Biologi

Denne våren har skolelaboratoriet for biologi fått besøk av godt over tre ganger så mange elever som våren 2015.

Forsøk på skolelaben

Elevene gjør forsøk

Vi er overveldet over responsen, sier Tone Fredsvik Gregers som er leder for skolelaboratoriet for biologi.
Det er veldig gøy at så mange har lyst til å komme til oss, og vi håper at dette fortsetter til høsten. Da har vi i tillegg to nye opplegg: Ett for Biologi 2 og ett i naturfag som passer for 10. trinn og vg1, opplyser Tone.

Våren 2015 fikk skolelaboratoriet totalt 15 skolebesøk, noe som tilsvarer 221 elever. Til sammenlikning har de denne våren fått 37 skolebesøk, med til sammen 799 elever, noe som er godt over tre ganger så mange elever, og over dobbelt så mange besøk.

Nest siste besøk denne våren

I dag har skolelaboratoriet besøk fra Asker vgs. To av elevene, Ingrid Belgau og Petter Hagelien, har deltatt på opplegget, og er svært fornøyde:

Ingrid Belgau og Petter Hagelien
Jeg ble positivt overrasket. Det er første gang jeg er her. Det er veldig godt nivå på oppgavene. Det er akkurat så enkelt at vi forstår det, samtidig som vi får utfordringer. Vi har for eksempel fått spørsmål om gel elektroforese på eksamen, der vi måtte forklare prinsippene. Nå får også gjøre det i praksis. Det er veldig fint å vite at det vi faktisk lærer er nyttig og kan brukes til noe, sier Ingrid, som for øvrig har tenkt å studere medisin videre.

Jeg har vært her en gang tidligere, forteller Petter. Opplegget de lager passer veldig godt med pensum. Det beste med å være her er at det er en veldig fin gjennomføring. Alt er lagt klart når vi kommer. Labfrakker og utstyr ligger på plassene. Først får vi en kort gjennomgang, og så får vi prøve oss i praksis. Vi får også med oss et hefte med forsøket og teorien hjem, så det er et veldig gjennomført opplegg.

De er veldig godt forberedt, skyter Ingrid inn. Tiden vår blir ikke alltid tatt på alvor, men her er alt lagt klart og det er ikke noe somling. Utstyret er godt og ting fungerer.

Bedre omtale kunne skolelaboratoriet knapt ha ønsket seg. Stipendiatene Mari Wildhagen og Pernille Nilsson er fornøyde med dagens gjennomføring. Med så mange besøk har de begge hatt mye å gjøre, men de virker svært fornøyde med den hyggelige tilbakemeldinger fra elvene ved Asker vgs.
Emneord: Skolelaboratoriet i biologi Av Elina Melteig
Publisert 6. mai 2016 10:50