CEES åpner samarbeid med Universitetet i Bath

I anledning Darwin Day annonserer Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES) og Milner Centre for Evolution i dag sitt samarbeid. 

Illustration

Foto: Colourbox

To av verdens ledende sentre for evolusjonsvitenskap har startet et samarbeid for å styrke evolusjonsforskning og undervisning. Samarbeidet annonseres i dag, 12. Februar, på den internasjonale Darwin-dagen. 

 

Milner Centre for Evolution, ved Universitetet I Bath fokuserer på å finne svar på noen av de fundamentale spørsmålene innen biologien. 

 

Dette senteret har nå åpnet et samarbeid med Universitetet I Oslos Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES). CEES har vært en pioner innen evolusjonsforskning og ble i 2007 et senter for fremragende forskning. 

 

Målet med samarbeidet er å fronte internasjonalt samarbeid mellom forskningsinstitusjoner og få vitenskapelige gjennombrudd, spesielt innen områder som helse. 

 

Professor Ed Feil fra Milner Centre for Evolution sier følgende: 

Evolusjonsbiologien er den røde tråden innen livsvitenskapen. Ved vårt senter søker vi å få svar på hvordan og hvor mange arter som forandrer seg over tid. Dette nye samarbeidet vil øke vår mulighet til å få svar på disse tingene I vesentlig grad. 

 

Lederen for CEES, Professor Nils Christian Stenseth, legger til at:

De samlede kreftene ved våre universiteter vil bli et win-win samarbeid, ikke minst med tanke på utveksling av studenter og stipendiater. Jeg ser frem til vårt samarbeid.

 

Ved Milner Centre for Evolution har fokuset vært på å utvikle verktøy for å takle dagens utfordringer, slik som å forstå bakterielle epidemier eller få mer robuste landbruksplanter og husdyr. Gjennom dette har Universitetet I Bath brukt forskningen I praktiske samfunnsnyttige sammenhenger. 

 

CEES ved Universitetet I Oslo har flere tverrfaglige samarbeid slik som populasjonsbiologi, statistisk og matematisk modellering, genomikk og forståelsen av hvilke krefter som driver evolusjonen. 

 

Publisert 12. feb. 2016 14:47 - Sist endret 31. juli 2019 18:22