Norges første biologiolympiade

Norges første biologiolympiade holdes ved Institutt for biovitenskap 4-8. april. 16 av landets flinkeste biologielever kommer hit for å konkurrere om plassene i den internasjonale finalen.

Labutstyr og planter

Foto: Colourbox

Årets flinkeste biologi-elevene kommer fra åtte ulike fylker: Akershus, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Oslo, Rogaland, Sør-Trøndelag, og Troms. 

Biologiolympiaden i Norge er delt opp i tre runder. I første runde deltok 575 elever fra 16 ulike fylker. 76 av disse elevene kom videre til andre runde. Både første og andre runde holdes på skolen. I den tredje runden skal landets 16 flinkeste biologi-elever konkurrere om 4 plasser i den internasjonale biologiolympiaden i Hanoi. 

Selve finalen holdes fredag 8. April, men hele uken brukes til grundig forberedelse. Hele uken vil de få undervisning og lab-oppgaver som forberedelse til finalen. Professorer fra mange ulike fagområder holder foredrag for finalistene. Pensum for finalen er hele Campbell biology, som er en mye brukt pensumbok i biologi internasjonalt. Det faglige nivået er svært høyt, men det er forventet at elevene skal være i stand til å følge opplegget. 

Det er første gang det holdes en biologiolympiade i Norge, selv om slike olympiader finnes i fysikk, kjemi, informatikk og matematikk (Abelkonkurransen). 

Internasjonalt blir finalen i Hanoi den 27. biologiolympiaden. Denne konkurransen går av stabelen 17-24. juli. Det er 68 ulike land som deltar. 

 

Mer informasjon om finalistene og konkurransen finner du her: 

http://www.mn.uio.no/ibv/om/biologi-ol/

 

Vi gleder oss veldig til å møte de flinke biologielevene! Dette blir en minneverdig uke!

Emneord: biologiolympiade Av Elina Melteig
Publisert 1. apr. 2016 12:19 - Sist endret 1. apr. 2016 12:19