Praktikantplasser for MNKOM

MNKOM lyser ut praktikantplasser hos Aftenposten Viten, Svalbard Science Destination, Titan og forskning.no.

Svalbard

Foto: Norith Eckbo

Praktikantplassene er for studenter som har bestått MNKOM 3000/4000 og er et tiltak for å gi MNKOM-studentene mer erfaring innen formidling og journalistikk. Det er mulig å søke på flere stillinger. Tildeling av plasser gjøres av arbeidsplassene i samråd med MNKOM.

Søknadsfrist: 25.mai 2016

Søknad sendes til: norith.eckbo@ibv.uio.no

Søknad skal inneholde:
1.    Søknadstekst (én A4-side om hvilke stillinger du søker på og hvorfor du er riktig person for disse (motivasjon))
2.    CV (én A4-side)
3.    Arbeidsprøve (oppgaver fra MNKOM eller tidligere arbeid som du mener reflekterer din kompetanse)

Aftenposten Viten

Vil du jobbe med å formidle forskning i en av landets største aviser? Som praktikant i Aftenposten Viten vil du jobbe som journalist; skrive egne saker og hjelpe til med å hente inn og forbedre innsendte artikler fra forskere. Aftenposten Viten søker deg som har en god penn, liker å redigere tekster og ønsker å jobbe som forskningjournalist. Det vil bli gitt nødvendig opplæring og oppfølging, men det er viktig at du er selvstendig og tar initiativ.

Antall plasser: 2 (fordelt på to perioder)
Praktikantperiode: 2 månedsverk; sommer eller høst
Lønn: 11 000 NOK pr mnd

Svalbard Science Destination

Vil du bli med å gi turistene en ny smak av Svalbard? Svalbard Science Destination (SSD) er et nystartet selskap i krysningen mellom realfagsformidling og opplevelsesdesign. Som praktikant hos SSD vil du være med å gi opplevelser innen forskning og teknologi i Arktis, både utvikle turer og guide turister. Denne typen forskningsformidling har ikke eksistert på Svalbard før nå.

SSD søker deg som brenner for formidling og som evner å fremstille eget fagfelt muntlig. Du er åpen og utadvendt, og vant til å ferdes ute i naturen. Du har bilsertifikat, kanskje også våpenerfaring (sikkerhetsopplæring vil bli gitt). Du studerer muligens biologi, geofysikk, geologi eller astronomi. Det er viktig at du er arbeidssom og trives i et hektisk oppstartmiljø. Hos SSD vil du jobbe i team og samarbeide med ulike organisasjoner på Svalbard.

Praktikantperiode: ca 20. juni-20. august
Praktikantlønn: 10 000 NOK pr. mnd (inkludert bolig gjennom Studentsamskipnaden i Longyearbyen). Lønn beskattes kun til Svalbard med 15,8%.

Titan

Nyhetskanalen Titan.uio.no er MNs nye formidlingssatsning på forskningsnytt. Som praktikant hos Titan vil du være en del av MN kommunikasjonsavdeling. Du vil skrive forskningsartikler samt innlegg til dekan Morten Dæhlens blogg. Titan søker deg med en god penn, en nese for nyhetsstoff på fakultetet, og initiativ til å finne de gode historiene. Du bør beherske blogg- og nyhetssjangeren godt. Du vil få opplæring og oppfølging.

Antall plasser: 2
Praktikantperiode: 1 månedsverk (avtales per praktikant, fleksibel tidsperiode)
Lønn: 12 000 NOK pr mnd

Forskning.no

Vil du jobbe som forskningsjournalist hos forskning.no? Som praktikant hos forskning.no vil du skrive egne nyhetssaker om forskning fra hele Norge. Du vil få opplæring og oppfølging, men det er viktig at du arbeider selvstendig og tar initiativ. Forskning.no søker deg med teft for forskningsjournalistikk, og som finner gode nyhetspoeng og har en god penn.

Antall plasser: 2
Praktikantperiode: 2 månedsverk (avtales per praktikant, fleksibel tidsperiode)
Lønn: 11 000 NOK pr mnd

Har du spørsmål, kontakt Norith Eckbo (norith.eckbo@ibv.uio.no eller ring 97161019)