
Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 15. februar!
Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 15. februar!
Inven2, innovasjonskontoret til UiO og Helse Sør-Øst, har bidratt til registrering av hundrevis av lisenser og patenter og til etablering av et stort antall selskaper. Det nye Veksthuset for livsvitenskap, helse og teknologi er et lavterskeltilbud som skal bidra til at enda flere ideer når anvendelsesstadiet.
UiO:Livsvitenskap vil støtte 40 sommerprosjekter for studenter mellom april og september 2022. Studenter som er tatt opp på et bachelor-, master- eller relevant profesjonsstudium ved Universitetet i Oslo, kan søke. Påmeldingen åpner torsdag 13. januar kl. 08:00.
Den aller første tildelingen fra Det europeiske forskningsrådet i Horisont Europa er klar. Fem av landets ni tildelinger går til Universitetet i Oslo.
Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.
Enten det er fysisk eller digitalt – på Universitetet i Oslo er både studenter og forskere i gang denne uken. Lesesaler, bibliotek og universitetets bygninger er åpne.
MNSU har kåret Marianne Fyhn fra IBV til Årets foreleser 2021. Hun ble nominert av Biovitenskapelig Fagutvalg, for sitt arbeid med å gjøre faget spennende og nyttig for studentene.
Hvert år deles IBVs egne priser ut. Det ble delt ut tre priser under fjorårets siste zoom allmøte 18. desember 2020. De resterende prisene ble delt ut på julebordet 2. desember 2021.
Av totalt 75 søknader kom 11 gjennom nåløyet. Denne viktige satsingen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet skal bidra til en bærekraftig utvikling av fremtidens samfunn.
Regjeringen kom mandag 13. desember med nye innstramminger.
– Jeg er glad for at universitetet fortsatt kan være åpent. Dette medfører små endringer for UiO. Vi følger allerede i stor grad det som ligger i de nye tiltakene og anbefalingene fra Regjeringen, sier rektor Svein Stølen.
Skal du skrive prosjektopppgave i januar? Da er Medisinsk biblioteks prosjektoppgaveklinikk et tilbud for deg! Vi tilbyr søkekurs, foredrag om akademisk skriving, kurs i kildebruk, kritisk vurdering og referering, hjelp og veiledning.
Meteren er tilbake, ytterligere begrensninger på arrangementer, men lesesalene har god kapasitet og eksamen går som planlagt fram til jul.
Responsen fra Universitetsstyret var overordnet svært god da styremedlemmene diskuterte revidert utkast til ny klima- og miljøstrategi for Universitetet i Oslo.
Påbud om munnbind når man ikke kan holde avstand, mer bruk av hjemmekontor der det er mulig og begrensninger i antall på arrangementer er blant de nye tiltakene.
Studentene har ønsket seg digitale kompendier en god stund. Fra våren av får de ønsket sitt oppfylt i et grønnere og enklere system.
Studenter og ansatte som er syke bes om å holde seg hjemme og teste seg ved symptomer. UiO tilpasser virksomheten til smittesituasjonen og følger nasjonale og lokale råd.
30. november lanseres mulighetsstudien for Oslo Science City. Denne gir en samlet vurdering av de fysiske forutsetningene for å utvikle et verdensledende innovasjonsdistrikt hvor forskning og næringsliv møtes midt i Oslo. – Studien viser at vi har alle forutsetninger for å lykkes, sier rektor Svein Stølen, som også er styreleder for Oslo Science City.
Programmet for Oslo Peace Days 2021 er klart. Publikum inviteres til et bredt spekter av foredrag og debatter om menneskerettigheter, konflikt og demokrati 6.-12. desember.
Demokratiet er uperfekt og må difor stadig kritiserast og reforhandlast, meiner filosofane Inga Bostad og Arne Johan Vetlesen.
Hets og trusler, sikkerhetspolitiske begrensninger for forskningssamarbeid og behovet for at forskere «orker» å diskutere forskning offentlig.
Det var farligere å bli syk i «gamle dager». Men vi er på vei mot «gamle dager» dersom vi ikke får bukt med en stille medisinsk katastrofe som truer, nemlig antibiotikaresistens. Roger Simm, forsker fra Det odontologiske fakultet, og Ernst Kristian Rødland, overlege fra FHI og forsker ved Det medisinske fakultet, diskuterer i denne episoden av podkasten Universitetsplassen utfordringene knyttet til vår tids forhold til antibiotika.
Universitetsalliansen Circle U. blir fra 2022 utvidet med to nye medlemmer: Universitetet i Wien og Universitetet i Pisa. – Studenter og ansatte vil få enda flere muligheter til samarbeid og nyskaping med våre nye partnere i Wien og Pisa, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo og President i Circle U.
Medisinbruk i svangerskap, sunn aldring, miniorganteknologi, kreft, bindevevsdannende sykdommer og kognitiv funksjon gjennom livsløpet. Dette er samfunnsutfordringer de nye tverrfaglige forskingsgruppene innen livsvitenskap ved Universitetet i Oslo skal undersøke.
Den nye innovasjonsenheten ved UiO – Veksthuset for livsvitenskap – viderefører ordningen med internship for studenter. Bedrifter som vil ta imot studenter, kan nå melde sin interesse for å delta i ordningen. Påmelding for studenter åpner på nyåret.
Universitetet i Oslo tilbyr et nytt program om verdien i data, rettet mot ledere og ansatte i næringslivet og offentlig sektor. Første mikroemne går over tre dager i desember.