
Gjennom Rektors utfordring ble studentene oppfordret til å sende inn sine forslag til hvordan UiO kan redusere sitt klimafotavtrykk. Beskjeden fra studentene er klar: De ønsker handling og at UiO i større grad tar i bruk tilgjengelig teknologi.
Gjennom Rektors utfordring ble studentene oppfordret til å sende inn sine forslag til hvordan UiO kan redusere sitt klimafotavtrykk. Beskjeden fra studentene er klar: De ønsker handling og at UiO i større grad tar i bruk tilgjengelig teknologi.
UiO:Life Science will fund 40 educational summer research projects for students between April and September 2020. Students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply. The first 100 students have already applied, and further applications will not be accepted this year.
UiO:Life Science will fund educational summer research projects for 40 students between April and September 2020 for students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at UiO. We now invite you to suggest projects for one or two students. The application deadline was 31 January 2019.
Hvert år kommer rundt 550 studenter fra 90 ulike land til Oslo i slutten av juni for å studere seks uker ved Den internasjonale sommerskole ved UiO. I løpet av oppholdet kombinerer de studier med internasjonalisering, sosiale opplevelser og ekskursjoner. Denne sommeren vil inntil 75 master- og bachelorstudenter ved UiO kunne bli innvilget stipend og plass på sommerskolen.
Earth Biogenome Project; kjernefasiliteter som skal posisjonere seg fram mot det kommende Livsvitenskapsbygget; Senter for bioinformatikk; The Lancet One Health Commision, som ledes av Senter for global helse; og HALOS (Hanseatic League of Science – interconnecting infrastructures for life science research and innovation) er noen av tiltakene som har fått støtte fra UiO:Livsvitenskap etter åpen søknad.
I går ble det offentliggjort hvilke forskningsmiljøer som kom gjennom nåløyet for den årlige tildelingen fra Kreftforeningen. Av de femten prosjektene som ble tildelt midler, kommer fire fra UiO.
Studenter fra UiO som skal delta i den internasjonale konkurransen i syntetisk biologi, har fått støtte fra UiO:Livsvitenskap gjennom den nyetablerte biomakerspace-ordningen. Med dette er pilotfasen for ordningen i gang.
Vitenskapelig ansatte, postdoktorer og doktorgradsstudenter innen livsvitenskap ved UiO kan søke om støtte for å styrke samarbeidet med internasjonale forskningsmiljø. Søknadsfristen var 1. desember 2019. Ny utlysning med søknadsfrist 1. juni kommer våren 2020.
Åshild Maria Eftevåg er ny kontorsjef ved Institutt for biovitenskap. Hun startet i stillingen 5. september, og kommer fra forskningssenteret NORMENT, hvor hun var administrerende leder.
- Vi vil ha et samfunn der beslutninger bygger på kunnskap, men kunnskap er ferskvare så arbeidslivet trenger våre studenter. Under Karriereuka ligger alt til rette for at studenter og arbeidsgivere kan finne hverandre, sier UiO-rektor Svein Stølen.
Våre uteksaminerte masterkandidater fra biologi og molekylær biovitenskap fikk utdelt vitnemål og rose 3. september. Vi er stolte av arbeidet de har gjort.
Clare Andvik, tidligere McEnally, har vunnet pris for beste masteroppgave knyttet til FNs bærekraftsmål. Clare har studert forholdet mellom diett og miljøgifter i spekkhoggere.
Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway innen 14. november for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester.
Norge tok sin første bronsemedalje noen sinne i den internasjonale biologiolympiaden i Ungarn. Anna Braathen fikk bronsemedalje og Heidi Berg fikk hederlig omtale, merit. Norge har aldri hatt så god laginnsats totalt sett tidligere.
Til stor glede for studentene på bachelorprogrammet i biovitenskap starter det høsten 2019 et nytt emne; BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap. Studentene vil få både arbeidserfaring og trening i formidling og skriving.
Professor Nils Chr. Stenseth er den første norske forskeren som er hedret med en pris fra Det internasjonale økologiinstituttet (ECI) i Oldendorf i Tyskland.
Penelope Lea (14) ga klar beskjed om viktigheten av klimaformidling med kjærlighet da grunnsteinen til Klimahuset ble lagt ned.
I styremøtet 19. juni ble Jo Døhl tilbudt stilling som fakultetsdirektør ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, og Tore Rem ble tilbudt stillingen som direktør for satsingen UiO:Norden.
UiO:Livsvitenskap har ulike støtteordninger innen forskning, utdanning og innovasjon som skal bidra til å styrke livsvitenskap ved UiO.
Hvorfor er det viktig å ta vare på biene og humlene? Og hva har blomsterenger med det å gjøre? Se film og bilder fra da barna i Universitetsbarnehagen var bier for en dag i forbindelse med Biomangfoldsuka.
Det er ikke ofte at én enkelt students engasjement resulterer i et stort samarbeidsprosjekt mellom mange institusjoner og ett helt nytt studietilbud. Men det har blitt resultatet av innspillet vi fikk fra utvekslingsstudent Jennifer Vallee fra Canada.
Universitetet i Oslo og professor Nils Chr. Stenseth har kommet til enighet vedrørende saken om bruk av taxikort, og Stenseth vil betale tilbake et omforent beløp.
Formidlingsprisen deles ut til en forsker som er kreativ og nyskapende i formidling av forskningen sin. Kjenner du en som passer til beskrivelsen? Nominér din kandidat til Forskningsrådet innen 30. juni!
Psykologistudent Emma Eriksson er en del av teamet ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus som skal teste en ny, innovativ behandling på norske pasienter som har langvarig utbredt smerte. Metoden innebærer meditativ pustetrening hjemme med registrering via smarttelefon.
Kandidater fra Universitetet i Oslo klarer seg fint i arbeidslivet. Det viser Kandidatundersøkelsen, som ble offentliggjort i dag. Ekstra godt går det med dem som har lang utdannelse, og som er flinke til å kommunisere sin egen kompetanse.