
UiO:Livsvitenskap finansierer konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som går løs på store samfunnsutfordringer innen helse og miljø.
UiO:Livsvitenskap finansierer konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som går løs på store samfunnsutfordringer innen helse og miljø.
– Verden har i flere tiår forsøkt å redusere etterspørselen etter fossile brensler - uten å få det til. Nå er det på tide å forsøke fra den andre siden og også og kutte produksjonen, sier økonomiprofessor Karine Nyborg. I podkasten Universitetsplassen diskutere hun og klimaforsker Bård Lahn viktige klimaspørsmål.
I sommer kom klimarapporten som fikk FNs generalsekretær til å erklære kode rød for menneskeheten. Nå er vi fremme ved klimatoppmøtet i Glasgow, omtalt som det viktigste siden verdens land signerte Paris-avtalen i 2015.
Ros over at strategien er på vei, men også bekymring for den akademiske friheten, preger høringsinnspillene til ny klima- og miljøstrategi for Universitetet i Oslo.
Hva er interessekonflikter og hvordan kan man bøte på utfordringene knyttet til dette? Dette er tema i Forum for forskningsetikk mandag 25. oktober.
I år har førtito studenter fått praktisk erfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap. Avslutningen på årets sommerprosjekter ble feiret med presentasjoner, utstilling og prisutdeling 19. oktober.
Universitetet i Oslo er svært glad for at Livsvitenskapsbygget nå blir realisert. Det ble klart da regjeringen i dag la frem forslag til statsbudsjett for 2022. Bygget skal skape verdensledende forskning og nye arbeidsplasser.
Hva har pandemien gjort med de unges psykiske helse, og hvordan har det vært å tilbringe 8760 timer på hybelen?
Vitenskapelig ansatte, postdoktorer og doktorgradsstudenter innen livsvitenskap ved UiO kan søke om støtte for å styrke samarbeidet med internasjonale forskningsmiljø. Siste søknadsfrist var 1. desember 2021.
Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangement som er i tråd med satsingens strategi. Siste søknadsfrist var 1. desember 2021.
«The big bang» kalles den ledende teorien om hvordan verden har oppstått. Alternativet er at det alltid har eksistert, men det medfører rare paradokser.
De aller beste karrieretipsene får du fra arbeidsgiverne selv. Møt dem og tidligere studenter under Karriereuka 27. september - 1. oktober 2021.
Meter'n faller. Lesesalene og pubene kan fylles. Folk kan møtes på jobben. Lørdag 25. september klokken 16, fjernes de aller fleste nasjonale smittevernstiltak.
Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk om opptak til UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester.
Innovasjon er ord som er på manges lepper - i akademia – i næringslivet og i det offentlige. Men hvorfor er innovasjon så viktig? Hva inneholder egentlig begrepet? Og hva har samfunnsfagenes å bidra med?
Elever fra hele verden har krevd politisk handling gjennom skolestreik for klimaet. Mye er sagt om hvordan foreldre og lærere bør møte dette engasjementet. Men hva sier de unge selv?
Institutter og fakulteter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om støtte til å utvikle tverrfaglige bacheloremner innen livsvitenskap. I 2021 var søknadsfristene 1. april og 15. oktober.
Are you a scientist working on health-related topics in the life science domain? Do you have an idea for a new solution or technology with innovation potential, but need help to take the next steps? Why not let UiO:Life Science’s two-year innovation programme SPARK Norway help you! The application deadline was 11 November 2021.
Hva skjer med demokratiet vårt? Klarer vi å ta vare på kloden? Hva lærte vi om oss selv og samfunnet under pandemien?
Et konkret klimamål frem mot 2030, samt opprettelse av et Oslo bærekraftsenter på Nedre Blindern er noen av forslagene i utkast til ny klima- og miljøstrategi for UiO. Nå kan studenter og ansatte komme med innspill.
Er koronatesten min positiv eller negativ? Det har vært et spørsmål de fleste har stilt oss selv under koronapandemien. Petter jobber med å finne ut akkurat dette.
UiO doblet antall ERC-prosjekter og bevilgningen i Horisont 2020, sammenlignet med det forrige rammeprogrammet. Det viser en rapport utarbeidet av Avdeling for forsknings- og innovasjonsadministrasjon.
Institutt for biovitenskap er involvert i seks prosjekter finansiert av Norges forskningsråd, hvor tre av prosjektene er Forskerprosjekt for unge talenter (YRT).
Arbeidsgruppen har levert sitt forslag til ny og helhetlig klima- og miljøstrategi for Universitetet i Oslo. Etter sommeren blir det debattmøte og formell høringsrunde, med mål om endelig vedtak i universitetsstyret i desember.
Maia Bangsund er allerede i full sving med sommerprosjektet sitt og skal forske i til sammen seks uker fulltid på BabyLing Lab hvor hun bidrar i en pågående studie om tidlig språkutvikling hos barn.