
Universitetsstyrets ansettelsesutvalg har ansatt Morten Dæhlen som senterleder for nytt forskningssenter ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet ved Universitetet i Oslo: dScience – senter for data- og beregningsvitenskap.
Universitetsstyrets ansettelsesutvalg har ansatt Morten Dæhlen som senterleder for nytt forskningssenter ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet ved Universitetet i Oslo: dScience – senter for data- og beregningsvitenskap.
Professor Dag O. Hessen vant to Bragepriser torsdag kveld. I tillegg til pris for beste sakprosa, vant Hessen også Hedersprisen for sin evne til å bygge bro mellom vitenskap og den norske allmennheten.
Ingvild elsker naturen og mangfoldet av naturtyper og arter. Derfor har hun valgt å bruke utdanningen sin til å jobbe for at dette skal bevares.
Studentene som representerer Universitetet i Oslo i iGEM, en internasjonal årlig konkurranse i syntetisk biologi, har presentert sitt prosjekt "Sal.coli". Det er det eneste laget fra Norge i år, bestående av: Alexander Refsnes-Petkovic, Jonas Aouay Grønbakken og Martin Eide.
Et sebrafisklaboratorium i det nye Livsvitenskapsbygget vil være en viktig brikke i pandemiberedskap La oss ikke miste denne muligheten før grunnsteinen er lagt ned.
Regjeringen tar sikte på å få Oslo universitetssykehus inn i deler av det planlagte Livsvitenskapsbygget.
UiO:Livsvitenskap finansierer i dag 14 konvergensmiljø som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse, miljø og bærekraft. Ny søknadsrunde er i gang. Forskere fra alle enheter ved UiO er velkomne til å delta.
Ruby Sivaganesh er overingeniør ved Institutt for biovitenskap. Oslo kommunes frivillighetspris deles ut til en initiativrik person, organisasjon eller forening som har utmerket seg med frivillig innsats til beste for medmennesker i Oslo. Institutt for biovitenskap gratulerer så mye med prisen!
Førti studenter har fått arbeidserfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap i sommer. Sommerprosjektene ble avsluttet med en utstilling og kåring av beste akademiske og populærvitenskapelige plakat.
Nå flytter to ph.d.-studenter inn i ShareLab i Forskningsparken. Her vil de gjennomføre avklarende forsøk med mål om selskapsetablering og bedre løsninger for pasientene.
Det skal velges nye representanter for fakultetsstyret. Fram til 20. oktober kan du nominere kandidater.
UiO:Livsvitenskap finansierer konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse og miljø/bærekraft. 3. november kom en ny utlysning av konvergensmiljø III.
Karriereuka er det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og foregår fra 21. - 23. september 2020. Grunnet den pågående pandemien vil Karriereuka 2020 være digital under konseptet «Karriereuka minutt for minutt» og studentene kan følge sendingen direkte eller i opptak.
Er du realist og liker å formidle? I Store norske leksikon kan du kombinere fag og lidenskap, og bygge ny kompetanse. Biologi- og MNKOM-studentene Audun, Emilie og Henrik har i sommer jobbet med å redigere hundrevis av artikler.
Kjetil Lysne Voje har blitt tildelt 1,5 millioner Euro i forskningsstipend fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Han vil se nærmere på hvordan endringer i evolusjonen av arter skjer over tid.
Konkurransen om såkalte Starting Grants fra Det europeiske forskningsråd (ERC) er knallhard. Fire av syv tildelinger til norske forskere går til UiO. Det ble klart da ERC offentliggjorde tildelingene i dag.
Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway innen 12. november for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester. Søkere fra alle livsvitenskapsrelaterte fakultet og institutt på UiO, OUS og Ahus er velkomne til å søke.
Til sammen 27 personer har søkt fire ledige instituttlederstillinger på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Se hvem som har søkt.
Kutt i Livsvitenskapsbygget vil få alvorlige konsekvenser for UiO og for Norges satsing på kunnskap og innovasjon. Bygget er helt sentralt i den videre utviklingen og moderniseringen av Universitetet i Oslo og for utviklingen av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.
Fra våren 2021 kan klimaengasjerte masterstudenter ved UiO styrke utdanningen sin med et grønt Honours-sertifikat.
Lytt til podkast om livsvitenskap med helsedirektør Bjørn Guldvog, UiO-forsker og deltaker i UiO:Livsvitenskaps SPARK-program Gunnveig Grødeland og viserektor Per Morten Sandset.
– Vi vil trenge mer kunnskap, og mer kunnskap fra ulike felt. Tverrfaglighet blir viktig. Det sa statsminister Erna Solberg i vår podkast som sender live fra Universitetsplassen denne uken.
Like før sommeren, flyttet MetOs – Seksjon for meteorologi og oseanografi, Institutt for geofag fra midlertidige lokaler ved Ullevål stadion til kampus Blindern. Nå er de endelig på plass i fine nyoppussede lokaler i 2. etasje i Kristine Bonnevies hus.
Gjennom det nye arbeidspraksis-emnet til Institutt for biovitenskap bruker bachelorstudenter kompetansen fra studiene til å løse relevante utfordringer, utveksle kunnskap med andre i fagmiljøet og knytte verdifulle kontakter. Flere av vårens studenter fortsetter arbeidet utover sommeren som praktikanter, ansatte eller sommervikarer.
UiO gjør seg klar til å ta i bruk livsvitenskapsbygget som skal stå ferdig i 2024. Bygget vil romme toppmoderne undervisnings- og forskningsarealer, og konstrueres for stor grad av samhandling og kobling mellom ulike fagområder. Nå er fem ulike tematiske områder innen livsvitenskap foreslått for fremtidig forskning og aktivitet i bygget.