Forskningsfartøyene

Universitet i Oslo ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har to forskningsfartøyer i Oslofjorden, F/F Trygve Braarud (70') og F/F Bjørn Føyn (40').

Trål

Begge brukes til forskning og undervisning av fakultetets institutter for biologi, fysikk, geologi og geofysikk. Fartøyene brukes også til forskning og overvåking av Oslofjorden i samarbeid med andre institusjoner som NIVA, DNV, Simrad A/S, SHV, NGI, DACON A/S SUBSEA, maritime skoler og komunale etater.

Fartøyene har sine hovedbase på Sollerud ved Lysaker, hvor det er kaianlegg og naust med verksted, lager for spesiell forskningsredskap, kontor og briefingrom.

Naustet består av to fløyer, Fredrikbua og Egilbua, og har ialt 140 m2 gulvflate. Briefingrom og kontor utgjør 2 etg i Egilbua, i 1 etg er det et enkelt verksted. I Fredrikbua er det foruten hems med plass for lettere redskap, et grovarbeidsrom for rengjøring og vedlikehold av større redskapsenheter. Større forskningsredskap som bare brukes til spesielle oppdrag, lagres på naustet og må bestilles for det enkelte tokt: boxcorer, multicorer, daygrabb, bunntrål, pelagisk trål, planktonhåver.

Informasjon om forskningsfartøyene og deres tilgjengelighet kan fåes ved henvendelse over Sindre Holm, 90546605. Tokt kan bestillles på bestillingskjema som kan oversendes, eller ved å fylle ut en toktsøknad.

 

Naust

Publisert 4. jan. 2011 11:56 - Sist endret 27. okt. 2017 13:06