IFI-blogg

Bildet kan inneholde: person, klær, panne, ansikt, smil.
Publisert 9. mai 2022 15:04

Det nærmer seg eksamensperiode, stresset øker, og de vanskeligste obligene gjenstår. Da er det ikke alltid lett å fokusere. Hvorfor mister man ofte fokus når man jobber med viktige oppgaver? 

 

Publisert 11. apr. 2022 12:24

– Det er ikke så ofte at jeg blir rørt og stolt i møter. Men forleden satt jeg med en klump i halsen. På ti minutter satte noen andre ord på hvorfor vi startet IFI sosial. Plutselig var det som om mange brikker falt på plass. Temaet for møtet var Belonging and Teamwork; how can staff and students ally for change?

Bildet kan inneholde: person, klær, panne, ansikt, smil.
Publisert 14. mars 2022 11:46

Verden i dag har endeløse problemer med potensielle digitale løsninger. Hvilke problemer bør vi IFI-studenter bidra til og hvilke bør vi unngå? Svaret er ikke enkelt.

 

Bildet kan inneholde: himmel, fjell, sky, mennesker i naturen, anlegg.
Publisert 6. sep. 2021 11:43

Er du lei av Oslo, eller craver du etter å bryte opp den normale studiehverdagen på IFI? Har du lyst til å trå ut av komfortsonen din, treffe nye mennesker og bo i et annet land? Da må du dra på utveksling våren 2022!

Oprah sier: "You get a discount. Every student gets a discount!!".
Publisert 31. aug. 2021 13:05

Det er mange fine ting ved studenttilværelsen - som at du lærer nye ting og møter nye mennesker. De fleste opplever imidlertid at økonomien ikke strekker til, særlig i en storby. Vi har derfor laget en liten oversikt over noen av studentrabattene i Oslo som vi håper du får bruk for nå som livet går mer og mer tilbake til normalen.

Logoen til Uio, jodel, facebook, discord og instagram
Publisert 19. aug. 2021 12:26

Det er ikke bare nye studenter som sliter med å få oversikt over alle kanalene vi bruker på IFI. Informasjonen går i alle retninger, og det er vanskelig å vite om du skal følge med på Facebook, Discord eller UiO sin egen hjemmeside. Endelig kommer en liten oversikt!

Publisert 31. mai 2021 13:55

Eksamensperioden er godt i gang og for mange synger motivasjonen på siste vers. Helt siden april har vi fått store mengder eksamenstips dyttet ned halsen på oss. Jeg er lei! Her er mine topp 10 eksamens-antitips!

Bildet kan inneholde: se, bukse, bilderamme, slips, dress skjorte.
Publisert 24. mai 2021 13:05

Blant usette forelesningsvideoer, mangel på søvn og følelsen av absolutt utilstrekkelighet, er det lys i enden av tunellen. Endelig positive koronanyheter!

Bildet kan inneholde: verden, font, teknologi, vitenskap, grafikk.
Publisert 3. mai 2021 14:26

Det er mandag og det er mai!

Og vi vet alle at mai == (energidrikk + stress + eksamen). Som stressa energidrikkavhengig andreårsstudent har jeg ingen eksamens- eller stressmestrings-tips, men energidrikk kan jeg mye om! Derfor kommer herved min energidrikk-guide!

Bildet kan inneholde: font, merke.
Publisert 26. apr. 2021 08:21

I forrige uke fikk foreningene by på seg selv, denne uken er det bedriftene sin tur! Den digitale foreningsdagen på ifi 2021 var en suksess og legger lista høyt for denne ukens arrangementer. Etterlengtede ettermiddagen@ifi er tilbake i storform og forventningen er intet mindre. 

Bildet kan inneholde: hånd, menneskelig, mote, finger, gest.
Publisert 14. apr. 2021 13:04

Du har kanskje hørt av medstudenter at akademisk skriving ikke er noe for IFI-studenter, eller har du kanskje selv tenkt at du ikke har noe forhold til akademisk skriving fordi du går på IFI?

Bildet kan inneholde: hund, skrift, ledsagerhund, bildetekst, multimedia.
Publisert 12. apr. 2021 15:06

Hepp og hå! En ny uke er i gang. Vi er i et punkt hvor semesterslutt nærmer seg altfor fort, samtidig som den ikke kunne ha kommet fort nok. Les videre for å se ukas arrangementer, tips og mood.

Bildet kan inneholde: skrift, grafikk, logo.
Publisert 29. mars 2021 13:01

Ny uke, nye muligheter til å hente seg inn på pensum! Denne uken har du faktisk enda bedre sjanser til å bli ajour med læreplanen, fordi det ikke er undervisning, men påskeferie! Samtidig, glem ikke å ta deg en pause mellom alle fanene.

Bildet kan inneholde: oransje, skrift, gest, logo, grafikk.
Publisert 22. mars 2021 12:13

Det er en ny uke, og koronatiltakene på UiO er like ustabile som IFI-jodelen sitt forhold til 1150. Få med deg siste nytt om lesesalene, IFI-arrangementer og veiledningstilbudet fra ForVei!

Bildet kan inneholde: væpne, personlig datamaskin, datamaskin, blomsterpotte, anlegg.
Publisert 21. mars 2021 16:13

Koronastatistikken ser ikke bra ut. Nye smittevernstiltak blir iverksatt hele tiden, og studenter har ikke akkurat kommet så veldig godt ut av dette. Jeg personlig er både sint og irritert over mange av de politiske avgjørelsene som har blitt tatt det siste året, særlig det som angår studenters økonomi og velferd. Vi i IFI-bloggen vil gjerne høre hva du synes, fordi det er viktig at vi begynner å ta denne diskusjonen på alvor.

Bildet kan inneholde: datamaskin, data-tastatur, perifer, inndataenhet, romfelt.
Publisert 15. mars 2021 09:00

Kan jeg innrømme en ting? Den siste uken vært overraskende nerdete for meg. Og da mener jeg ikke at den har vært nerdete fordi jeg sitter fastlåst til PC'en mens jeg griner meg gjennom masteroppgaven. Jeg fant nemlig ut at det var veldig lurt å bruke en femtedel av husleia på et gamingtastatur. Ikke det at jeg gamer, men jeg skriver masteroppgave og da har jeg lyst til å tafse på noe bra i prosessen. 

Ukas tips sentrerer nemlig rundt det å nerde med stolthet. Om det var tastaturinnkjøpet som fungerte som et gateway-drug eller om det alltid har ligget latent i meg er ikke lett å si. Etter å ha studert på IFI i snart 5 år, kan vi kanskje konkludere med at det var uunngåelig. "Velkommen til familien" synes jeg å høre fra et sted i det fjerne...

Publisert 9. mars 2021 22:55

 

Aaaah… ny uke nye muligheter. Eller?

Den gode nyheten: vi er snart halvveis i mars.

Den dårlige nyheten: vi er snart halvveis i mars og eksamen er knappe måneder unna.

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.