IFI-blogg

Bildet er en illustrasjon av en laptop som viser to roboter og en UFO
Publisert 27. juli 2020 12:12

Er du litt som meg, som hadde lyst til å studere IT etter videregående og søkte på informatikk uten helt å vite hva det er? Er svaret hver gang noen spør hva du EGENTLIG skal studere «Eee... Datagreier?». Frykt ikke, som fjorårets førstis er jeg her for å forklare hvorfor å søke informatikk ved UiO på samordnaopptak var en sabla god ide! Her er 4 grunner til at det å være IFI-studenter fantastisk!

Bildet inneholder en illustrasjon av en person omringet av spørsmålstegn.
Publisert 5. juli 2020 19:11

Å starte som student på universitet er en opplevelse som kan være skremmende, spennende og kanskje litt nervepirrende. Heldigvis har du ingenting å frykte, siden alle er i samme båt. Da jeg skulle starte å studere informatikk: programmering og systemarkitektur ved IFI, hadde jeg mange tanker rundt studiestart. Kommer jeg til å møte ålreite folk? Er det vanskelig å finne frem til og på universitetet? Hvilken pc trenger jeg, hvilke bøker trenger jeg, hvor kjøper jeg alt det her og så videre. I denne bloggposten deler jeg min erfaring og kanskje sitter du med de samme spørsmålene som jeg gjorde. Jeg husker at det var særlig to temaer jeg hadde i tankene da jeg bestemte meg for å begynne å studere. Vil jeg få venner, og kan jeg starte uten minimale forkunnskaper?

Innsendte bilder
Publisert 22. juni 2020 11:13

Vårsemesteret er endelig over for mange studenter, og flere av oss kan endelig slappe av. Selv om store deler av universitetet er stengt, holder hjemmekontoret fortsatt åpent. Noen går fra studie til sommerjobb, hvor arbeidet må utføres hjemme. I denne artikkelen vil vi se på og anmelde hjemmekontoret til Nanette, og håper den kan inspirere til endringer man kan gjøre i sitt eget hjemmekontor. Avslutningsvis setter vi en samlet karakter basert på størrelse, lysforhold, interiør og arbeidsenergi.

Bildet inneholder en illustrasjon av en hånd som skriver "hei"
Publisert 17. juni 2020 18:31

Ønsker du å bidra? Har du noen gode råd og tips? Eller kanskje du trenger å få utløp for kreativiteten? Uansett - vi vil vite hva du har på hjertet! Du velger selv sjanger og tema du ønsker å skrive om. Bidrag til IFI studentblogg er heller ingen dum ting å sette på CV-en.

Vi ønsker åpenhet på bloggen og publiserer derfor ikke anonyme innlegg. Send oss en epost til studentblogg@ifi.uio.no, dersom du ønsker å bli publisert. Vi poster ingenting uten din godkjenning og tillatelse. Du får beskjed før innlegget ditt postes. Har du andre spørsmål eller innspill, er det bare å ta kontakt!

Bildet inneholder et skrivebord med pc, ipad, notatbok og diverse på
Publisert 17. juni 2020 18:25

Nå som lesesalen og termstuene har blitt relokalisert til studentenes soverom, har trolig kravene til den gamle "lesekroken" endret seg for de fleste. Vi vil gjerne bidra til inspirasjon (eller en latter) i innleggsserien "Mitt hjemmekontor".  Det første hjemmekontoret vi skal se på tilhører Nanette som går masterprogrammet Robotikk og intelligente systemer på IFI. 

Bildet inneholder teksten IFI-blogg samt en illustrasjon av en finger som trykker ned en enter-tast
Publisert 3. juni 2020 14:44

Velkommen til IFI-blogg! Dette er en blogg som er laget av og for IFI-studenter. Vårt mål er at du som IFI-student skal finne blogginnlegg som er med å styrke IFI-samholdet, noe vi mener er spesielt viktig når studielivet blir mer digitalt enn tidligere. 

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.