Anmeldelse av hjemmekontoret til Nanette

Vårsemesteret er endelig over for mange studenter, og flere av oss kan endelig slappe av. Selv om store deler av universitetet er stengt, holder hjemmekontoret fortsatt åpent. Noen går fra studie til sommerjobb, hvor arbeidet må utføres hjemme. I denne artikkelen vil vi se på og anmelde hjemmekontoret til Nanette, og håper den kan inspirere til endringer man kan gjøre i sitt eget hjemmekontor. Avslutningsvis setter vi en samlet karakter basert på størrelse, lysforhold, interiør og arbeidsenergi.

Innsendte bilder

Det kan være lurt å lese Nanette sin egen presentasjon av hjemmekontoret sitt her.

Interiør og arbeidsforhold

Hjemmekontoret gir umiddelbart inntrykk av at Nanette er interessert i innredning og planter. Gjennomgående teak med et touch av grønne planter skaper en passende fargepalett. De høye vinduene slipper inn mye lys, og de blondemønstrede gardinene passer til stukkaturen langs taket.

Skrivebord med diverse utstyr på

Størrelsen på skrivebordet gir mye arbeidsplass, og den ene bøyde siden gjør det tydelig hvilken side av bordet man skal sitte på. Symaskinen og mannekengen på høyre side av skrivebordet gir inntrykk av at Nanette er interessert i sying. Mannekengen er også kledd i en hvit bluse i blonder.

 

Skuffeseksjon

Skuffeseksjonene i skrivebordet gir enkel tilgang til nødvendig utstyr, samtidig som de kan gjemme vekk rot. Her ser vi også det som ser ut som en Arduino Mega, en Arduino Uno, et multimeter og en iPhone-lader.

 

Skrivebord med kopp på. Hylleseksjon i bakgrunnen.Hyllen ved vinduet byr både på åpne hyller for fremvisning av interessante gjenstander, og skapdører som kan skjule det som måtte skjules. Nanette har også plassert en tekanne på det som ser ut som en svart tegnebok. Tekannen og den hvite koppen passer perfekt som arbeidsdrivstoff. Jeg er likevel litt bekymret for hvor ofte den svarte tegneboken kommer til å bli brukt, nå som den har så mange gjenstander på seg. I hyllen ved vinduet ser vi også flere bøker og diverse gjenstander. Bøker og esker følger en tilnærmet lik utformelse noe som gjør dem enklere å plassere ved siden av hverandre på en estetisk tilfredsstillende måte. Dette har Nanette utnyttet, og som vi kan se i de åpne hylleseksjonene har hun plassert bøker og esker ved siden av hverandre for å skape fine linjer. Her antar jeg at de gjenstandene som er mindre like i formen ligger skjult bak skapdørene.

 

Analyse av hyllene

Nå i ettertid er jeg litt usikker på hvorfor jeg lagde denne illustrerende rekreasjonen av én av hyllene til Nanette, men det ble jo litt kult. På venstre side av hyllen er bøkene plassert slik at de skaper vertikale linjer, mens på høyre side av hyllen kan man se en blanding av vertikale og horisontale linjer. Hyllene inneholder også noen gjenstander som ikke er helt like i formen sin, men det er jo bare fint egentlig.

Bildene på bildeveggen

På veggen over den grå sofaen finner vi tre bilder som sammen med plantene spredt rundt om hjemmekontoret skaper disse bildene følelse av natur, og skillet mellom utendørs og innendørs blir redusert. Bilde 1 viser det som ser ut til å være et redigert bilde av seks bengaltigere, hvor én av dem har hvit pels. Bilde 2 viser tre voksne ulver og tre ulvebarn. Bilde 3 ser ut til å være et fotografi av en hvit lappugle som sitter på en gren.

Størrelse

Hjemmekontoret til Nanette fremstår som luftig og naturlig, noe som jeg tror kan komme godt med i en tyngende studietilværelse. Det store skrivebordet gjør det tydelig hvor arbeidet skal utføres, samtidig som sofaen og symaskinen åpner for andre gjøremål. Bildene jeg har blitt tilsendt gir også et inntrykk av hvordan hele rommet ser ut. Ved å sette dem sammen kan vi tegne et kart over rommet:

Estimert kart over rommet

Siden vi ikke har bilder av veggen bak stolen til skrivebordet, blir rommets størrelse bare gjetning basert på lengden av vindusveggen. Etter dagens TEK10 anbefales det at soverom har en minimumsstørrelse på 7 kvm, men dette kan vi heller ikke bruke da vi ikke kan være sikre på om hjemmekontoret til Nanette også er et soverom. På øyemål vil jeg si at vindusveggen er ca. 5 m, og hvis sofaveggen er ca. 4 m kommer vi opp i et bruksareal på hele 20 kvm! Dette mener jeg teller positivt for hvor effektivt arbeidsmiljøet oppleves. Vinduene og døren gir gode muligheter for ventilasjon, som kan være supert for varme dager, men mot vinteren kan de store vinduene og døren bidra til redusert isolasjon. Det ser også ut som at takhøyden er rundt 3 m, noe som også gjør at rommet vil ta lengre tid å varme opp.

Lysforhold

Det virker som hjemmekontoret har gode lysforhold, men for å finne ut hvordan lyset utvikler seg i løpet av dagen må vi finne ut av hvilken himmelretning vinduene vender. La oss se nærmere på følgende bilde:

 

Solen står jo som kjent opp i øst og går ned i vest, og ved at Oslo er plassert ca. 60° nord vil vinduer som ser mot syd oppleve gode solforhold. Bildet over viser det venstre vinduet hvor utsiden er overeksponert. Vi kan anta at det er lyset fra solen som skaper denne overeksponeringen, og ved at noen solstråler også treffer panelovnen under vinduskarmen er det ikke helt fjernt å tenke at solen står høyt på himmelen. Solen står midt på himmelen forskjellig fra dato, lengdegrad og sommertid. For Oslo nå vil dette være ca kl 13:00.

Jeg er ganske sikker på at hjemmekontoret er plassert i Oslo et sted, så for å finne ut hvilken himmelretning vinduene vender trenger vi en dato og et klokkeslett for når bildet ble tatt. La oss sjekke ut filnavnet på bildet for å se om det sier noe om dato eller klokkeslett:

101692137_248857006443117_2848368928558678016_n.jpg

Dette filnavnet sier oss ingenting, for bildet ble sendt og lastet ned fra Facebook Messenger, og inneholder en rekke tall som bare Facebook er sikre på hva betyr. Den avsluttende bokstaven "n" derimot sier oss at bildet er "normal" og at ingen høyere oppløsning av bildet finnes. Facebook har også endret meta-dataen, så det er ingenting å hente der. Nanette delte også en Google Docs fil med meg hvor hun hadde limt inn alle bildene med små beskrivelser. La oss sjekke versjonshistorikken til denne filen:

Først oppdatert 27. mai. kl 12:53

Vi begynner å nærme oss. Hvis jeg publiserer Google dokumentet som et nettdokument med "Publish to web" så kan jeg laste ned bildet igjen. Kanskje det har noe filnavn eller metadata på seg?

Det hadde det ikke, og filnavnet sier bare:

pasted image 0.png

La meg sjekke Google Drive folderen vi har felles for studentbloggen. Kanskje jeg finner bildene der?

Det gjorde jeg ikke. Datoen og klokkeslettet "27. mai. kl 12:53" fra versjonshistorikken gir oss likevel et hint, hvis Nanette tok bildene litt før hun la dem inn i Google dokumentet kan vi kanskje plassere bildenes tidspunkt til rundt kl 12:15. La oss sjekke alle bildene én gang til. Med et klokkeslett, bilder av vinduet til venstre og bilder av døren til høyre kan vi kanskje sammenligne lysstyrken og triangulere solens posisjon:

Estimat av solens plassering

Ved å sammenligne bildene og kartet vi tegnet tidligere kan vi tenke oss at vinduene til Nanette sitt hjemmekontor vender mot sør-vest! Med denne informasjonen kan vi tydelig se at, ehm, det er mye lys der i løpet av dagen.

Konklusjon

Hjemmekontoret til Nanette fremstår som lyst og luftig som gir gode arbeidsforhold. Den helhetlige opplevelsen av hjemmekontoret fremstår som meget godt, og jeg gir det følgende karakterer:

Type

Karakter

Begrunnelse

Interiør

A

Fin fargepalett med en sammensatt kombinasjon av typer møblement.

Arbeidsenergi

B

Det virker som hjemmekontoret utstråler god arbeidsenergi, men størrelsen og tilgjengeligheten på annet utstyr kan bli noe distraherende.

Størrelse

C

Hjemmekontoret fremstår som stort og luftig, men på grunn av manglende bilder og informasjon kan jeg ikke fastslå størrelsen

Lysforhold

B

Store vinduer vendt sør-vest gir gode lysforhold, bare overgått av vinduer som vender mot sør.

Totalt

B

 
Emneord: Studentliv Av Jakob Lohre Køhn
Publisert 22. juni 2020 11:13 - Sist endret 1. okt. 2022 10:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.