Eksamensguiden: 8 snack-hacks for en stressa student

Det er eksamensperiode, og skippertakssesongen er allerede godt i gang på IFI. Etter hvert som stressnivået øker hos den enkelte, er det flere og flere basalbehov som nedprioriteres. Mangel på søvn og hygiene begynner å fremstå som åpenbart (vi ser på Bliss-folka!), så vi har bestemt oss for å skrive en enkel survival-guide til eksamensperioden. Først ut er mat og snacks. 

Bildet inneholder en person som smiler med klementiner i bakgrunnen.

I eksamenstida regnes ikke redbull og melkesjokolade som et måltid, selv om vi kanskje kommer unna med det ellers. Nå trenger du brain-food og hvem er bedre til å gi råd enn en som ikke kan lage mat? Så fra én student med null kunnskap om ernæring til en annen, her er mine åtte beste matrelaterte life-hacks du kan kose deg med i eksamenstida:

1. Kjøp klementiner klementin
Da jeg spurte IFIs SoMe-team om tips til snacks, var det Gyda som først skrek ut  «klementiner!!!». Akkurat nå er de søte, billige og ikke minst, praktiske. Du får ikke C-vitaminer av å stirre inn i monitoren, så fyll handlenettet og bidra til at lesesalen lukter som lille julaften. Det er innafor :) 


2. Twix kommer i two-packs…
Da kan du ta én stang før repetisjonsforelesning, og én stang etter.
 

Bildet kan inneholde: oransje, frukt, squash, mat, butternut squash.3. Bytt på å lage lunsj og middag!
Hvis du har en fast lesepartner kan dere bytte på å stå for lunsj og middag. Hvis du tar med dobbel porsjon i dag, kan study-buddy ta med dobbel porsjon i morgen. Da halverer du antall dager du må kokkelere, og du får godfølelsen av å vite at noen har laget mat til deg <3
 

4. Stressa mage? Ta deg en pære!
Ikke spør hva jeg googlet for å finne ut av dette, men pærer inneholder utrolig mye fiber. En stressa mage jobber ikke så effektivt og da kan en pære om dagen få fart på sakene. Alternativt kan du prøve sviskejuice, men æsj. 
 

5. Frokost / middag / lunsj på Dana bakeri
Jeg studerte på UiO i to år før jeg oppdaget Danas under forskningsparken t-banestopp. Ikke vær like blind som meg! Her får du børek og calzone til bare 25 kroner og de holder åpent lenge etter at kantina stenger klokken 15. Er du usikker på hva du skal bestille? Slapp av, alt smaker det samme uansett. 
 

6. Ta med mat som tåler å ligge i sekken klementin
Skal du sitte på biblioteket fra ni til ni, er det lurt å ha med mat som er gjenkjennelig når du tar den opp av sekken. Unngå derfor bananer, svett gulost og ferdig oppdelt avokado. Sikt deg heller inn på brødskiver, epler og middagsrester (og klementiner, duh).
 

7. Middag uten oppvask
Jeg håper jeg ikke er den eneste som henger etter med oppvasken i eksamenstida. Stabelen av tallerkener vokser for hver dag, og jeg vurderer seriøst og gå over til papp. Hvis du er som meg, anbefaler jeg deg å satse på middager som ikke lager oppvask. Prøv for eksempel «one-pot pasta» eller ovnsbakt laks i aluminiumsfolie. Hjemmelaget pizza er også lurt, for da kan du komme deg unna å bruke tallerken. Wow!
 

klementin8. Søtsug? Gå for godteri som varer en stund
Kjærlighet på pinne er et eksempel på godteri du kan sutte på i en evighet hvis du har nok selvkontroll. Etter at mamma ga meg en boks med sikkert 200 polkastenger har jeg ikke brukt en krone på sjokolade, og jeg stresspiser mye mindre enn jeg pleier. Anbefales!

 

 

Det er ikke lett å vite forskjellen på opp og ned når en skal få inn fire måneder med å pensum på to uker. Men du er ikke alene! Jeg håper disse tipsene kommer deg til gode slik at du har én mindre ting å tenke på i eksamensperioden.

Lykke til med lesinga!

Emneord: eksamen, tips, hacks Av Leonora Nymo
Publisert 1. des. 2020 14:37 - Sist endret 1. des. 2020 14:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.