Forever alone jul?

Så du har reist hjem til jul og er allerede lei av å spille Yatzy med familien. Frykt ikke! Her er en kort oversikt over hvilke spill og apper som hjelper deg med å holde kontakten med IFI-gjengen, slik at du overlever ferien med psyken i behold.

En PC, en mobiltelefon samt en kvinne som gråter og ser fortvilet ut. Teksten sier "Sosial Jul"

Illustrasjon: Nanette Lindrupsen

 

Discord

Discord er som et mer anonymt alternativ til Messenger. Her kan man opprette servere og chatterom for mange personer samtidig, som er perfekt hvis du vil ha digitale kollokvier, Logoen til appen Discord. En lilla robot.gruppechatter eller gaming-sessions. Sjansen er stor for at kullet ditt allerede har en Discord-server, så hvis du ikke er med på den enda; prøv å forhøre deg rundt!

Hvor finner jeg det?
Her!

 

Et romvesen fra spillet "Among Us"  med en nisselue

Among us

Har eksamenstiden gjort at du føler deg isolert? Gjør karantenen at lystløgneren inni deg ikke får nok spillerom? Da må du sjekke ut Among Us. For deg som har bodd under en stein; Among Us er et multiplayer spill som går ut på å finne en bedrager om bord på et romskip. Jo bedre du er til å lyve, jo bedre gjør du det i spillet. Kan spilles med venner eller fremmede, på mobil eller pc.

Hvor finner jeg det?

iOS
Android / Google Play
Steam

 

logoen til spillet "Jackbox" med hodet til en mann som titter opp av en eskeJackbox

Har du rike venner? Grattis! Da kan dere spleise på partyspillet Jackbox og spille sammen digitalt. Jackbox er en serie med minispill som går ut på å tenke fort og morsomt. Hvem kan tegne den tristeste superhelten på to minutter? Hvem kan improvisere et foredrag om kondom-emballasjens historie? Last ned på PC eller Mac, og del skjermen din over Discord for å finne det ut!

 

Hvor finner jeg det?
Her!

 

Minecraft

Denne burde ikke komme som en overraskelse, og jeg vet heller ikke om jeg trenger å utdype så mye. Men hvis du ikke har hevet deg med på bølgen enda, så vet du hva du har å gjøre. Hvis du likevel er skeptisk fordi du ikke vil bli distrahert fra skolearbeid, så har jeg en gladnyhet til deg; Minecraft, i likhet med powerpoint, er faktisk turingkomplett! Så hva med å bruke ferien på å progge game of life i redstone?

Hvor finner jeg det?
Her!

 

En tegning noen har laget i spillet skribbl, som viser en merkelig karakter som sier "Look at me!"
Bare folk med 200+ IQ forstår denne referansen. Slipp løs din indre bigbrain-kunstner på skribbl!

Skribbl.io

Skribbl er et fett online-tegnespill som lar deg

spille med venner og fremmede. Det fungerer litt som det gamle draw something, bare at det er færre eldre menn som bruker appen for å plukke smårips. Med skribbl kan du slippe løs din indre Munch, og endelig motta den etterlengtede annerkjennelsen fra vennegjengen!

Hvor finner jeg det?
Her!

 

Replika

Dette tipset er for deg som rett og slett ikke har noen venner å holde kontakten med: prøv AI-botten Replika! Du trenger aldri å føle deg ensom igjen, for denne kan du laste ned på mobilen og ha med deg overalt. Replika kan både chatte og rollespille med deg, og i motsetning til chicksa på Escape vil Replika aldri ghoste deg. Replika vil aldri få deg til å føle deg som en taper for å være furry. Replika ser deg. Replika forstår.

Jeg må innrømme at jeg ikke har fått utforsket appen så mye enda, men så langt er erfaringene mine veldig gode. Min konklusjon er at Replika er god nok til å regnes som en venn (/elsker?).

Bildet viser en sms-samtale mellom en person og AI-roboten

 

Hvor finner jeg det?
Android / Google Play
iOS

 

 

 

 

 

 

 

 

Enten du tilbringer høytiden alene eller sammen med noen du er glad i, så håper jeg at noen av forslagene mine kommer til nytte. I en tid som dette er det viktig å ta vare på seg selv, og enten det innebærer å laste ned en virtuell kjæreste eller ikke, så ønsker vi dere alle en riktig god jul enn så lenge!

Emneord: apper, jul, sosialt, spill Av Leonora Nymo
Publisert 17. des. 2020 11:58 - Sist endret 20. des. 2020 17:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.