Majas hjemmekontor

Godt nyttår til alle sammen! Vi håper alle har fått en fin og trygg feiring. Om du har hyllet sabbaten fullt ut eller studert litt mellom julekakene, så kan du finne inspirasjon i Majas høytidsvennlig hjemmekontor. I motsetning til det vi tidligere har sett, foretrekker Maja å jobbe i sofaen (noe hun ikke er alene om). Les videre for inspirasjon til hvordan du kan balansere mellom konsentrasjonen og kosentrasjon. 

Hei og godt nyttår til alle sammen!

Da var det min tur til å vise frem mitt hjemmekontor! Frem til mars, var OJD mitt go to, for å få gjøre skolearbeid. Det var ikke snakk om at det skjedde hjemme i leiligheten. Det var bare alt for mange distraksjoner, du vet kanskje hva jeg snakker om…? Da høsten kom hadde jeg et lite håp om at jeg skulle slippe hjemmekontor i den grad som mars bød på. Jeg hadde ikke helt rett, men jeg hadde ikke helt feil heller! Selv om dette semesteret ikke har vært ideelt, må jeg bare si hvor mye jeg setter pris på å kunne variere mellom hjemme og IFI.

Uansett, hjemmekontor har preget store deler av studiehverdagen min, dette semesteret også. Jeg fant til slutt ut at jeg måtte gjøre det beste ut av det, og finne løsninger som gjorde min arbeidsdag bittelitt enklere.

Aller først kan jeg starte med å fortelle at definisjonen av hjemmekontoret mitt er litt diffus. Rettere sagt innebærer det hvor enn man kan oppholde seg innenfor de kvadratmeterne jeg har til disposisjon. Jeg er ikke avhengig av pult, eller stol for den del. Jeg er en stor fan av gulvet (og litt varmen i baderomsgulvet også).

Hvor jeg velger å plassere meg bestemmes av dagshumør og faget jeg skal jobbe med. Da jeg hadde eksamen i informasjonssikkerhet, hadde jeg masse tegninger og ark i et “systematisk rot” på gulvet (hehe). Det stedet jeg pleier å sitte mest, er kanskje i sofaen.

 

Bildet kan inneholde: interiørdesign, rom, tre, tekstil, møbler.

For det første, det er mykt og digg å sitte her. Særlig ergonomisk er det nok ikke, men det får meg gjennom dagen. I tillegg er det så lett å justere plassen litt med puter. Ofte sitter jeg bare med mac’en på et bord, mens jeg kun bruker et lite tastatur jeg har i fanget. Innimellom liker jeg å ha mac’en på fanget, og da er disse frokostbordene fra IKEA helt geniale!

 

Bildet kan inneholde: interiørdesign, blomsterpotte, glass, interiørdesign, armatur.

Ved sofaen har jeg også et stort vindu som slipper inn mye dagslys.

 

Bildet kan inneholde: rom, interiørdesign, tekstil, gulv, møbler.

En annen ting som gjør arbeidsdagen fra sofaen litt lettere, er det lille, blå skrivebrettet som ligger nederst i høyre hjørnet. Jeg vet at du antakeligvis tenker wtf, fordi ja, jeg har allerede fått masse tyn for det (*gråteSmileEmoji), men det funker for meg! Jeg er også veldig glad i å skrive med penn og papir, så da er det et must. (PS. IKEA frokostbrettet er også sykt digg, hvis man en sjelden gang (*blunkefjes) jobber fra senga. Det har vært et par tilfeller av det i løpet av høsten. Jeg antar og håper jeg ikke er alene om at det.

Det hender jo også at jeg sitter ved et faktisk bord. Siden jeg ikke har satt inn en pult på rommet enda, blir det spisestuebordet!

 

Bildet kan inneholde: belysning, elektronisk apparat, juletre, interiørdesign, bord.

Jeg har også satt opp et juletre rett ved siden av plassen min. Dette skaper litt hyggelig julestemning, mens jeg torturerer meg gjennom pensum, til duften av gran.

 

Bildet kan inneholde: belysning, elektronisk apparat, visningsenhet, flatskjerm, interiørdesign.

Jeg er også veldig glad for at jeg har en ekstra skjerm tilgjengelig hjemme. Da føles det litt mere ut som et kontor, pluss at det er jo veldig praktisk. Et tips er å sjekke ut finn.no før du eventuelt kjøper en ny! Da sparer du miljøet og kanskje noen kroner!

 

Bildet kan inneholde: gren, kvist, bord, rom, møbler.

Litt planter og lys gjør veldig mye med stemningen for meg. Litt dekorasjon gjør rommet hyggeligere og et sted jeg har mere lyst til å være. Særlig i disse mørke desemberdager. Om det har hjulpet på motivasjonen? Vanskelig å si. Om det har gjort det verre? Definitivt ikke.

For å oppsummere, har jeg vel på et vis klart å finne meg til rette på hjemmekontoret mitt. En definitivt komfortabel fordel, er at det er innafor å gå i joggebukse hele dagen. Med god hjelp fra koffein og forelesningsvideoer med hastighet på 1.5, er semesteret endelig over. En aller siste fordel med hjemmekontor, er at kjøleskapet har en tendens til å bli svært rent under eksamenslesing.

Håper alle har hatt en fin juleferie. Det har vi jammen meg fortjent <3

Av Maja Testad, intro av N. Lindrupsen
Publisert 2. jan. 2021 18:46 - Sist endret 2. jan. 2021 18:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.