20 - Sommer

Sist endret 1. okt. 2022 10:26 av Stian Hallerud Sundkvist

Vårsemesteret er endelig over for mange studenter, og flere av oss kan endelig slappe av. Selv om store deler av universitetet er stengt, holder hjemmekontoret fortsatt åpent. Noen går fra studie til sommerjobb, hvor arbeidet må utføres hjemme. I denne artikkelen vil vi se på og anmelde hjemmekontoret til Nanette, og håper den kan inspirere til endringer man kan gjøre i sitt eget hjemmekontor. Avslutningsvis setter vi en samlet karakter basert på størrelse, lysforhold, interiør og arbeidsenergi.

Sist endret 8. nov. 2022 10:48 av Stian Hallerud Sundkvist

Er du litt som meg, som hadde lyst til å studere IT etter videregående og søkte på informatikk uten helt å vite hva det er? Er svaret hver gang noen spør hva du EGENTLIG skal studere «Eee... Datagreier?». Frykt ikke, som fjorårets førstis er jeg her for å forklare hvorfor å søke informatikk ved UiO på samordnaopptak var en sabla god ide! Her er 4 grunner til at det å være IFI-studenter fantastisk!

Sist endret 1. okt. 2022 10:27 av Stian Hallerud Sundkvist

Nå som lesesalen og termstuene har blitt relokalisert til studentenes soverom, har trolig kravene til den gamle "lesekroken" endret seg for de fleste. Vi vil gjerne bidra til inspirasjon (eller en latter) i innleggsserien "Mitt hjemmekontor".  Det første hjemmekontoret vi skal se på tilhører Nanette som går masterprogrammet Robotikk og intelligente systemer på IFI. 

Sist endret 12. okt. 2022 09:45 av Stian Hallerud Sundkvist

Å starte som student på universitet er en opplevelse som kan være skremmende, spennende og kanskje litt nervepirrende. Heldigvis har du ingenting å frykte, siden alle er i samme båt. Da jeg skulle starte å studere informatikk: programmering og systemarkitektur ved IFI, hadde jeg mange tanker rundt studiestart. Kommer jeg til å møte ålreite folk? Er det vanskelig å finne frem til og på universitetet? Hvilken pc trenger jeg, hvilke bøker trenger jeg, hvor kjøper jeg alt det her og så videre. I denne bloggposten deler jeg min erfaring og kanskje sitter du med de samme spørsmålene som jeg gjorde. Jeg husker at det var særlig to temaer jeg hadde i tankene da jeg bestemte meg for å begynne å studere. Vil jeg få venner, og kan jeg starte uten minimale forkunnskaper?

Sist endret 8. nov. 2022 10:49 av Stian Hallerud Sundkvist

Ønsker du å bidra? Har du noen gode råd og tips? Eller kanskje du trenger å få utløp for kreativiteten? Uansett - vi vil vite hva du har på hjertet! Du velger selv sjanger og tema du ønsker å skrive om. Bidrag til IFI studentblogg er heller ingen dum ting å sette på CV-en.

Vi ønsker åpenhet på bloggen og publiserer derfor ikke anonyme innlegg. Send oss en epost til studentblogg@ifi.uio.no, dersom du ønsker å bli publisert. Vi poster ingenting uten din godkjenning og tillatelse. Du får beskjed før innlegget ditt postes. Har du andre spørsmål eller innspill, er det bare å ta kontakt!

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.