Mitt hjemmekontor - Nanette

Nå som lesesalen og termstuene har blitt relokalisert til studentenes soverom, har trolig kravene til den gamle "lesekroken" endret seg for de fleste. Vi vil gjerne bidra til inspirasjon (eller en latter) i innleggsserien "Mitt hjemmekontor".  Det første hjemmekontoret vi skal se på tilhører Nanette som går masterprogrammet Robotikk og intelligente systemer på IFI. 

Bildet inneholder et skrivebord med pc, ipad, notatbok og diverse på

Hei og velkommen til en visning av hjemmekontoret mitt! 

Den store stjerna på kontoret må være det gamle skrivebordet som jeg fikk for en billig slant på Finn. Skrivebordet er vent mot vinduet slik at jeg kan få dagslys selv om jeg er inne. Heldigvis er det et stort bjørketre foran vinduet mitt som hindrer innsyn. Uheldigvis er det et stort bjørketre foran vinduet mitt som gjør at jeg lider under pollensesongene. Retningen på skrivebordet gjør at jeg slipper å få konstante påminnelser om hvor deilig det hadde vært å heller ligge paddeflat i sofaen og fråtset serier til dagen ble omme (selv om den tanken slår meg ganske ofte).

 

Åpne skuffer med masse innhold

Jeg er veldig glad i å arbeide på store arbeidsflater siden det tillater meg å studere, sy klær og potte om planter uten å måtte rydde først. Et stort pluss er alle skuffene bak skapdørene på siden. På grunn av de kunne jeg raskt rydde skrivebordet slik at det så litt ryddigere ut på overflaten (både billedlig og bokstavelig talt). Skuffene tillater også litt hverdagsmagi. I stedet for å svinge med tryllestaven, kan en trekke ut skuffen og vipps, så har kontoret blitt forvandlet til et verksted!

 

Vegg med bilder av dyr

Det skal sies at en arbeidsplass er mye mer enn bare et skrivebord. For å trives på kontoret, er det viktig å omgi seg med ting en liker å se på. Planter utgjør en stor del av disse tingene, men kunst er også viktig. I bildet over ser du en nøye kuratert utstillingsvegg som huser "penstygge" bilder av dyr. Jeg tror grunnen til at denne veggen gir meg så mye glede er fordi det er det nærmeste jeg kommer å ha et kjæledyr akkurat nå. 


Tekanne og annet utstyr som er greit å ha når en skal jobbe

 

La oss ta et skritt bort fra visningen og snakke litt om studierutiner på hjemmekontoret. Som en kronisk uorganisert person, er det viktig for meg å ha et fast rituale som forbereder meg på arbeidsdagen. Dette ritualet består av å lage en kanne med hvit te (fordi væske er viktig og hvit te er visstnok sunt det også), skrive en plan for dagen og rydde ting fra gårsdagen (da kan jeg ikke bruke rydding som en unnskyldning for å prokrastinere). Dersom jeg vil slå på stortromma, pleier jeg å ha ferske bær eller annen nedkjølt og oppkuttet frukt lett tilgjengelig.

 

Takk for meg!

 

 

Vi vil gjerne se ditt hjemmekontor! Send oss bilder på studentblogg@ifi.uio.no eller som DM på Instagram. Dersom bildene deles på bloggen vil vi først kontakte deg for å be om godkjenning og om du vil at rommet skal anmeldes av en høyst ukvalifisert interiørdesigner. 

 

Emneord: Hjemmekontor Av Nanette Lindrupsen
Publisert 17. juni 2020 18:25 - Sist endret 5. juli 2020 19:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.