Hvordan er det å jobbe som gruppelærer?

Som gruppelærer lærer du mer av ditt eget fag, samtidig som du hjelper andre med å forstå det bedre, forteller Sunniva og Fredrik. Her deler de noen av sine erfaringer fra jobben.

Har du vurdert å bli gruppelærer selv? Kast deg uti det og send inn søknad i dag. Fristen er 2. november.

Se alle gruppelærerstillingene for våren 2021.

Hvorfor ble du gruppelærer?

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, skulder, nakke.
Sunniva Dorthea Tormodsdatter Eide er gruppelærer i IN1000

– Grunnen til at jeg ble gruppelærer var at jeg følte det var en sjargong på IFI når det kom til programmering, som jeg ikke helt hang med på, sier Sunniva som nå går andreåret på robotikk. Hun hadde ikke selv noen erfaring med programmering før hun begynte.

– Jeg hadde lyst til at nye studenter skulle møte et litt mer inkluderende miljø som nybegynner i programmering. Og jeg ville bidra til at man skal føle seg velkommen uansett hvor mye erfaring man har fra før, forklarer hun.

Fredrik Aas Andreassen er gruppelærer i IN1140

Hvor mye tid bruker du som gruppelærer?

– Det er jo lagt opp til at det skal være en ca 20 prosent stilling. Jeg bruker nok mer tid enn det, for jeg retter en del obliger og sånn. Men sånn 20-30 prosent stilling, for meg hvertfall, anslår Fredrik.

Hva er det beste ved jobben?

Fredrik anbefaler jobben, fordi den er veldig tett knyttet til studiene og han får mye egenlæring ut av rollen.

– Du jobber veldig nært studiene dine fysisk sett også. Det er kort vei til jobben, sier Fredrik.

Sunniva støtter også det med egenlæring, og trekker frem at hun lærer mye av å forklare programmering på en ny måte.

– Jeg synes det er kjekt å kunne bruke mye av den tiden jeg uansett hadde brukt på en deltidsjobb til noe som føles veldig relevant, understreker Sunniva.

Publisert 23. okt. 2020 07:23 - Sist endret 23. okt. 2020 07:33