Arduino-verksteder med Tom Igoe

Vi arrangerer følgende Arduino-verksteder i anledningen av at Tom Igoe besøker Universitetet i Oslo og Institutt for informatikk. Det er bindende påmelding og først til mølla som gjelder. Velkommen!

Tom Igoe, professor ved New York University

Hvordan kan ting programmeres? Hvordan kan man få ting til snakke sammen? Tom Igoe er professor ved New York University, hvor han underviser til daglig på Interactive Telecommunications Program ved New York University. Han er også forfatteren av boken Making Things Talk og en av de som har utviklet Arduino, en prototypeplatform for elektronikk.

Verksted: Hvordan undervise Arduino? Hvordan introdusere mikrokontrollere i et klasserom?

Tid: torsdag 15. august kl. 16–18.

Hvordan introdusere og lære bort Arduino? Hvordan introdusere mikrokontrollere i et klasserom? Det blir lagt vekt på seriell kommunikasjon og datalogging. Dette er også en forberedelse til Nanoskolen dagen etter, hvor flere av deltakerne skal være med som veiledere, men det er åpent for flere. Grunnleggende kjennskap til Arduino er en forutsetning. Maks. antall deltakere er 20.

Påmelding til verksted torsdag 15. august kl. 16–18

Prosjektkritikk-lørdag

Tid: lørdag 17. august kl. 12–16.

Vil du ha tilbakemelding på et av dine prosjekter, så er dette dagen for deg! Det trenger ikke å være et prosjekt du er ferdig med. Grunnleggende kjennskap til Arduino er en forutsetning, og alle som melder seg på må fortelle litt om prosjektet sitt i plenum. Maks. antall deltakere er 12.

Påmelding til lørdag 17. august kl. 12–16

Verksted: Trådløs kommunikasjon

Tid: mandag 19. august kl. 13–15.

Hvordan kan man få ting til å snakke sammen? Her kan du lære om XBee, radioer, seriell kommunikasjon og annet. Grunnleggende kjennskap til Arduino er en forutsetning. Maks. antall deltakere er 20.

Påmelding til verksted mandag 19. august kl. 13–15

Verksted: Motorer

Tid: mandag 19. august kl. 16–18.

Hvordan kan man få ting til å bevege på seg? Her kan du lære om servoer, steppermotore, DC-motorer og annet. Grunnleggende kjennskap til Arduino er en forutsetning. Maks. antall deltakere er 20.

Påmelding til verksted mandag 19. august kl. 16–18

Makings Things Talk

Institutt for informatikk
Emneord: Arduino, Elektronikk, Informatikk, Gjør-det-selv, Internet of things, Programmering, Prototyping