HealthTalk: Maskinlæring kan bidra til å oppdage og diagnostisere pasienter med koronasykdom tidligere og strømlinjeforme behandlingen. Eigil Samset har en imponerende CV og jobber nå som Chief Technology Scientist innen kardiologi i GE Healthcare, han har også en bistilling ved IFI.
I media
Stanghelle på fredag P1+: Professor Kristin Braa er tildelt en internasjonal pris for utviklingen av et dataprogram som nå tas i bruk over store deler av verden i jakten på smitte og kontroll på folkehelsen.
Khrono: Søskene Jørn og Kristin Braa har oppnådd internasjonal anerkjennelse det er få norske forskere forunt å oppleve. I dag lærer norske kommuner av deres praksis opparbeidet i det globale sør. En verdensbegivenhet, mener de to.
Kristin Braa og Jørn Braa vant den prestisjefylte Roux-prisen. Den virtuelle prisutdelingen er tilgjengelig på YouTube.
TV2 Gode nyheter: Roux-prisen til Kristin og Jørn Braa ble omtalt med intervju i studio 17. november kl 18.
NTB pressemelding: UiO-professorene Kristin Braa og Jørn Braa får Roux-prisen for å ha laget smittesporingsprogram som blant annet brukes verden over i kampen mot covid-19.
Khrono: Søskenparet Kristin Braa og Jørn Braa, begge professorer ved Universitetet i Oslo (UiO), har fått prestisjepris for arbeidet sitt med DHIS 2-systemet.
Aftenposten: Det norske dataverktøyet for helse er nå i bruk av 72 land med 2,3 milliarder mennesker. Bak står et norsk søskenpar, som mandag fikk pris for sin innsats for global helse.
Europower Energi: Forskerne Frank Eliassen og Min Zhang ved Universitetet i Oslo jobber med smart energiforsyning naboer imellom.
Dagbladet.no: Professor Roman Vitenberg er ekspert på kryptovaluta og teknologien bak og forklarer hvorfor kryptosporing er tilnærmet «umulig».
Kommunenes sentralforbund (KS): KS har sammen med flere kommuner og FHI kommet fram til en felles løsning, DHIS2, for smittesporing.
Dagsavisen: Situasjonen myndighetene nå står i beskriver vi i strategifaget som «organisert anarki».

UiO/NTB: Forskere ved UiO samarbeider med WHO om systemer for helseovervåking. Nå er teknologien tilpasset koronaviruset Covid-19.
Dagbladet.no: Sri Lanka sporer personer som muligens er smittet av det fryktede Corona-viruset med programvaren DHIS2 fra UiO.

The Lancet: Improved markers of prognosis are needed to stratify patients with early-stage colorectal cancer to refine selection of adjuvant therapy.
Norad.no: professor Kristin Braa snakket om digitale fellesgoder og hvordan åpne, digitale løsninger kan bidra til bedre helse og utdanning.

HealthTalk: Mellom ti og femten prosent av den voksne befolkningen her i landet har folkesykdommen obstruktiv søvnapné, men mange vet det ikke selv. Nå har IFI-forskere laget en app basert på avansert maskinlæring. Sammen med en Garminklokke forteller den deg om du har søvnapné.
Bli bedre kjent med universitetslektor Gisle Hannemyr fra IFI på Digitaliseringspådden


PRESSEMELDING: En studenthverdag i Telenor, Schibsted, DNV GL og EVRY blir virkelighet når Universitetet i Oslo inngår en ny type samarbeid med næringslivskjempene om gjennomføring av høyaktuelle innovasjonsprosjekter som en del av masterutdanningen ved Institutt for informatikk.
Bli bedre kjent med førsteamanuensis Lene Pettersen fra IFI på Digitaliseringspådden
Sharanan, Morten, Lars Christian og Jagat vant DNB Digital Challenge 2019 med en løsning for å fremme innovasjon ved å samle API-er på sted. Alle fire er masterstudenter i informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO).
Professor i informatikk, Tone Bratteteig, har kontoret fullt av papir, men forsker på design av digitale systemer. – Dersom folk ikke klarer å bruke en tjeneste, er det et designproblem, sier hun.
Aftenposten presenterer årets søkertall og intervju med DigØk-student Eivind Grønlund (21)