I media

Publisert 6. feb. 2020 10:53

Dagbladet.no: Sri Lanka sporer personer som muligens er smittet av det fryktede Corona-viruset med programvaren DHIS2 fra UiO.

Publisert 5. feb. 2020 15:08

The Lancet: Improved markers of prognosis are needed to stratify patients with early-stage colorectal cancer to refine selection of adjuvant therapy.

Publisert 12. des. 2019 16:28

Norad.no: professor Kristin Braa snakket om digitale fellesgoder og hvordan åpne, digitale løsninger kan bidra til bedre helse og utdanning.

Publisert 12. des. 2019 12:46

HealthTalk: Mellom ti og femten prosent av den voksne befolkningen her i landet har folkesykdommen obstruktiv søvnapné, men mange vet det ikke selv. Nå har IFI-forskere laget en app basert på avansert maskinlæring. Sammen med en Garminklokke forteller den deg om du har søvnapné.

Publisert 4. nov. 2019 13:25

Bli bedre kjent med universitetslektor Gisle Hannemyr fra IFI på Digitaliseringspådden

Publisert 23. okt. 2019 10:37
Burde vi kreve at en 29 år gammel utvikler har kontakt med eldre onkler, tanter, venner eller besteforeldre for innspill? Jo Herstad skriver dagens blogg på vegne av sin mor. Les om hvordan en som har passert 90 år opplever å bruke digitale tjenester og hennes råd.
Publisert 2. sep. 2019 10:06

PRESSEMELDING: En studenthverdag i Telenor, Schibsted, DNV GL og EVRY blir virkelighet når Universitetet i Oslo inngår en ny type samarbeid med næringslivskjempene om gjennomføring av høyaktuelle innovasjonsprosjekter som en del av masterutdanningen ved Institutt for informatikk.

Publisert 3. juni 2019 11:51

Bli bedre kjent med førsteamanuensis Lene Pettersen fra IFI på Digitaliseringspådden

Publisert 3. juni 2019 11:50
Hør professor Bendik Bygstad fra IFI på Digitaliseringspådden
Publisert 21. mars 2019 12:40

Sharanan, Morten, Lars Christian og Jagat vant DNB Digital Challenge 2019 med en løsning for å fremme innovasjon ved å samle API-er på sted.  Alle fire er masterstudenter i informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO).

Publisert 12. nov. 2018 14:54

Professor i informatikk, Tone Bratteteig, har kontoret fullt av papir, men forsker på design av digitale systemer. – Dersom folk ikke klarer å bruke en tjeneste, er det et designproblem, sier hun.

Publisert 19. apr. 2018 12:02

Aftenposten presenterer årets søkertall og intervju med DigØk-student Eivind Grønlund (21)

Publisert 5. mars 2018 20:40

digi.no: Informatikkprofessor Tone Bratteteig mottar en halv million kroner fra Olav Thon-stiftelsen. Prisen tildeles for fremragende undervisning.

Publisert 17. jan. 2018 12:26

Forskerforum: Skriving kommer ikke i tillegg til forskning. Det er en fullstendig integrert del av det å forske, mener Dag Sjøberg, som reagerer på reportasje i Forskerforum.

Publisert 15. jan. 2018 13:28

Stat & styring, 04/2017: Regjeringen har en offensiv politikk for digitale offentlige tjenester. Flere undersøkelser viser imidlertid at offentlige ledere i liten grad forholder seg til tidens digitalisering. Er vi i ferd med å bygge en digital offentlig sektor uten at lederne er involvert?

Publisert 27. sep. 2013 15:09

(Uniforum) Sør-Afrika hadde behov for eit nytt helseinformasjonssystem etter innføringa av demokrati og fleirtalsstyre i 1994. Å byggja dette systemet i samarbeid med styresmakter og universitet i Sør-Afrika blei temaet for Jørn Braas doktorgradsprosjekt. No er systemet blitt livsviktig for helsetenestene for 1,5 milliardar menneske i heile verda.

Publisert 2. juli 2013 10:16

(forskning.no) Jo Herstad leder prosjektet hvor norske forskere bruker vibrasjoner, bilder, lys og lyd til å lage det de kaller musikkmøbler.

Publisert 6. juni 2013 08:48

Forskere har laget en lader som kan overføre ondsinnet programvare til Iphone på under ett minutt. Dataekspert Gisle Hannemyr, mener det kun var et spørsmål om tid før dette ble mulig.

Publisert 15. mai 2013 11:02

(forskning.no) Nytt verktøy som leter etter «problematiske ord eller uttrykk» i e-posten din, kan være på vei fra Google. – Tror ikke det vil fungere etter hensikten, sier dataekspert Gisle Hannemyr.

Publisert 2. mai 2013 09:32

(forskning.no) Bedre avgjørelser i kriser og redningsaksjoner vil redde liv. Norske nødetater kan stille sterkere med digitale beslutningsverktøy, men når vil teknologien bli tatt i bruk?

Ketil Stølen, professor II ved IFI, ser for seg langt mer avanserte løsninger enn nettbrett og mobiler for folk ute i felt.