I media

Publisert 22. mars 2020 08:54

Dagsavisen: Situasjonen myndighetene nå står i beskriver vi i strategifaget som «organisert anarki».

Publisert 12. des. 2019 16:28

Norad.no: professor Kristin Braa snakket om digitale fellesgoder og hvordan åpne, digitale løsninger kan bidra til bedre helse og utdanning.

Publisert 12. des. 2019 12:46

HealthTalk: Mellom ti og femten prosent av den voksne befolkningen her i landet har folkesykdommen obstruktiv søvnapné, men mange vet det ikke selv. Nå har IFI-forskere laget en app basert på avansert maskinlæring. Sammen med en Garminklokke forteller den deg om du har søvnapné.

Publisert 23. okt. 2019 10:37
Burde vi kreve at en 29 år gammel utvikler har kontakt med eldre onkler, tanter, venner eller besteforeldre for innspill? Jo Herstad skriver dagens blogg på vegne av sin mor. Les om hvordan en som har passert 90 år opplever å bruke digitale tjenester og hennes råd.
Publisert 21. mars 2019 12:40

Sharanan, Morten, Lars Christian og Jagat vant DNB Digital Challenge 2019 med en løsning for å fremme innovasjon ved å samle API-er på sted.  Alle fire er masterstudenter i informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO).

Publisert 17. jan. 2018 12:26

Forskerforum: Skriving kommer ikke i tillegg til forskning. Det er en fullstendig integrert del av det å forske, mener Dag Sjøberg, som reagerer på reportasje i Forskerforum.

Publisert 15. jan. 2018 13:28

Stat & styring, 04/2017: Regjeringen har en offensiv politikk for digitale offentlige tjenester. Flere undersøkelser viser imidlertid at offentlige ledere i liten grad forholder seg til tidens digitalisering. Er vi i ferd med å bygge en digital offentlig sektor uten at lederne er involvert?

Publisert 27. sep. 2013 15:09

(Uniforum) Sør-Afrika hadde behov for eit nytt helseinformasjonssystem etter innføringa av demokrati og fleirtalsstyre i 1994. Å byggja dette systemet i samarbeid med styresmakter og universitet i Sør-Afrika blei temaet for Jørn Braas doktorgradsprosjekt. No er systemet blitt livsviktig for helsetenestene for 1,5 milliardar menneske i heile verda.

Publisert 6. juni 2013 08:48

Forskere har laget en lader som kan overføre ondsinnet programvare til Iphone på under ett minutt. Dataekspert Gisle Hannemyr, mener det kun var et spørsmål om tid før dette ble mulig.

Publisert 2. mai 2013 09:32

(forskning.no) Bedre avgjørelser i kriser og redningsaksjoner vil redde liv. Norske nødetater kan stille sterkere med digitale beslutningsverktøy, men når vil teknologien bli tatt i bruk?

Ketil Stølen, professor II ved IFI, ser for seg langt mer avanserte løsninger enn nettbrett og mobiler for folk ute i felt.