Referat fra møte i instituttstyret
7. oktober 1999

Til stede: Nils D. Christophersen, Oddvar Søråsen, Olaf Owe, Aslak Tveito, Ragnar Normann, Kristin Braa, Tore Bastiansen,Tone Tellevik Dahl, Terje Knudsen, Christian Herzog, Tor Sigurd Mytting
Fra administrasjonen møtte: Håvard Holstad, Anne Cathrine Modahl og Narve Trædal
  1. Referatsaker
Vedtak: De refererte saker tas til etterretning

2. Innstilling fra utstyrsutvalget ang. prioritering av høstens utstyrsinnkjøp


Vedtak: Styret vedtar å kjøpe inn utstyr i samsvar med innstillingen fra utstyrsutvalget. Når det gjelder søknaden om utstyr til nettbasert undervisning fra Systemarbeid, får utstyrsutvalget fullmakt til å godkjenne denne så snart Ole Smørdal har undersøkt mulighetene for koordinering med USIT, Intermedia og Medier og kommunikasjon. Utstyrsutvalget får også fullmakt til å øke antallet terminaler som skal skiftes ut, dersom det viser seg at økonomien på driftsbudsjettet tillater det.

3. Oversikt over den økonomiske situasjonen på hhvs.lønn og drift.


Vedtak: Oversiktene tas til etterretning

4. Utlysning av nye stillinger


Vedtak:
  1. For å dekke opp behovet for undervisning innen begynneremnene i de kommende 1-2 år, skal det om mulig midlertidig engasjeres inntil 2 personer på full tid.
  2. I samråd med forskningsgruppelederne fremmes det til neste styremøte forslag til prioriteringsliste for vitenskapelige stillinger.
  3. Kontorsjef undersøker mulighetene for at de stipendiater som fremdeles blir avlønnet i ltr. 32, kan få sin lønn justert til ltr. 37, som nå er instituttets laveste lønnstrinn for tilsetting i nye stipendiatstillinger.

5. Ekstrasak: Skifte av hovedarbeidsgiver for professor II


Vedtak: Styret anmoder om at Belsnes får fortsette i sin professor II-stilling også etter skifte av hovedarbeidsgiver til Pharos.
  1. Eventuelt
Vedtak:
Deltagelse er forbeholdt fast vitenskapelig ansatte
Faculty club-arrangementene er faglig-sosiale sammenkomster, og skal ikke være en erstatning for instituttforsamlingene. De holdes forsøksvis hver 1. mandag i mnd.
Vedtak: Forslaget til fordeling tas til etterretning. Hva angår IN 105: Se ovenfor under pkt. 4
Vedtak: På neste styremøte skal det gis en orientering om hvor saken står
Studentene synes generelt at sakspapirene blir utdelt for sent (mandag kveld før styremøtet). I tillegg etterlyste de spesielt sakspapirer til dette styremøtet som de ikke hadde mottatt før onsdag/i dag.
Vedtak:
Dagens rutine med utsending av sakspapirer i løpet av mandag beholdes
Sakspapirer som blir ferdig tidligere, sendes umiddelbart på mail til studentrepresentantene.
Kontorsjef undersøker hva som har skjedd med studentenes sakspapirer til dette møtet.


11. oktober 1999

Nils Christophersen Narve Trædal