Informatikk er alt fra kunsten å programmere, designe komplekse datasystemer og brukerorienterte løsninger til språkteknologi, robotikk, kunstig intelligens og digitalisering.
Det kan være vanskelig å finne det studiet som passer best for deg. Institutt for informatikk ved UiO har fem bachelorprogrammer du kan velge mellom. Denne samlesiden kan gi deg et overblikk og gjøre det lettere for deg å velge program.
Ingen av bachelorprogrammene våre krever forkunnskaper innen programmering.
Les også
Søknadsfrist 20. april
Informatikk: programmering og systemarkitektur
Informatikk: programmering og systemarkitektur gir deg kompetanse innenfor systemutvikling, datateknologi og informasjonssikkerhet. Dette studiet passer for deg som vil designe store datasystemer, utvikle egne app-er eller bidra til å bekjempe hackere.
Studiet gir deg en kombinasjon av teori og praksis, og du vil lære forskjellige programmeringsspråk.
Poenggrenser i 2021: Førstegangsvitnemål: 45,2 / Ordinær: 57,0
Spesielle opptakskrav: Ja. Se kravene her.
Informatikk: design, bruk, interaksjon
Informatikk: design, bruk og interaksjon passer for deg som er interessert i samspillet mellom mennesker og teknologi. Du lærer å forstå brukernes behov og forventninger, før du designer en IT-løsning som passer for deres bruk.
Du kan velge å jobbe med en eller flere deler av utviklingsprosessen: fra å ha fokus på teknologien til det menneskelige.
Poenggrenser i 2021: Førstegangsvitnemål: 43,7 / Ordinær: 56,7
Spesielle opptakskrav: Ingen, utover generell studiekompetanse.
Informatikk: robotikk og intelligente systemer
Robotikk og intelligente systemer handler om roboter, maskinlæring og kunstig intelligens. Du lærer hvordan maskiner kan sanse og handle ut ifra omgivelsene, og hvordan du kan løse ulike oppgaver ved hjelp av teknologi.
Studiet begynner med grunnkurs i programmering og datateknologi før du fordyper du deg i mekanikk, algoritmer og robotteknologi.
Poenggrenser i 2021: Førstegangsvitnemål: 48,3 / Ordinær: 56,0
Spesielle opptakskrav: Ja. Se kravene her.
Informatikk: språkteknologi
Informatikk: språkteknologi passer for deg som er nysgjerrig på hvordan menneskelig språk behandles av datamaskiner og hvordan datamaskiner kan bruke og forstå dem. Hvordan kan vi få noe nyttig ut av all teksten vi legger igjen på internett? Hvordan fungerer egentlig Siri eller Google Translate?
Studiet ligner på de andre informatikkstudiene, men du får en spesialkompetanse innen språkteknologi.
Poenggrenser i 2021: Førstegangsvitnemål: 41,4 / Ordinær: 56,9
Spesielle opptakskrav: Ingen, utover generell studiekompetanse.
Informatikk: digital økonomi og ledelse
Informatikk: digital økonomi og ledelse passer for deg som er interessert i krysningspunktet mellom teknologi og forretning. Når stadig flere bransjer digitaliseres, er det nødvendig at også de som leder bedrifter vet noe om teknologien.
Studiet gir deg en base innen informatikk som likner på de andre informatikkprogrammene, men har også emner innen økonomi, strategi og ledelse.
Poenggrenser i 2021: Førstegangsvitnemål: 53,5 / Ordinær: 61,2
Spesielle forkunnskapskrav: Ja. Se kravene her.
Årsenhet i informatikk
Vil du utforske hva informatikk er eller bygge på annen høyere utdanning? Årsenheten gir ikke en grad, men 60 studiepoeng. I løpet av et år får du en introduksjon til programmering, systemutvikling og datateknologi. Du kan velge mellom to ulike løp: et anbefalt løp som gir deg et solid grunnlag i informatikkfaget eller et løp du setter sammen selv, med ulike informatikkemner på bachelornivå.
Poenggrenser i 2021: Førstegangsvitnemål: alle kvalifiserte fikk tilbud / Ordinær: 52,0
Spesielle forkunnskapskrav: Ja. Se kravene her.
Andre studieprogrammer med informatikk
Institutt for informatikk samarbeider om disse programmene:
- Elektronikk, informatikk og teknologi (bachelor) ved Fysisk institutt
- Matematikk med informatikk (bachelor) ved Matematisk insitutt.
Kontakt oss
- MN-studieinfo hjelper deg med spørsmål om opptak
- Kontakt institutt for informatikk