Hvorfor ta en master i informatikk?

En mastergrad gir deg:

  • Ettertraktet kompetanse
  • Faglig fordypning
  • Verdifull erfaring
  • Bedre lønnsutvikling
  • Flere karrieremuligheter

- Påvirk den digitale fremtiden

– Ved å ta en master i informatikk får man være med på å påvirke den digitale fremtiden. Informatikk favner så mye ved samfunnet vårt så alle kan finne noe å spesialisere seg i uansett hva man er interessert i, sier Viktoria Stray. Hun er av foreleserne du møter på institutt for informatikk.

- Fordyp deg i et tema du er interessert i

– Ved å ta en master i informatikk får du mulighet til å fordype deg ordentlig i et tema og et problem du er interessert i. Du får være med på å utvikle ny kunnskap gjennom forskning som kan ha en positiv påvirkning i samfunnet, sier Magnus Li som er veileder masterstudenter.

Møt en masterstudent i informatikk

Portrettbilde av masterstudenten Vetle

– Du får dypdykke inn i ditt eget prosjekt og skrive en oppgave som blir et selvstendig produkt. Det er veldig kult, sier Vetle Alvenes Utvik (23). Han tar en mastergrad i informatikk: design, bruk, interaksjon.

Opptakskrav

Alt om opptakskrav finner du under fanen Søknadsfrist og opptak på nettsiden for hvert enkelt masterprogram. Her går du igjennom en opptaksveileder som viser kravene til programmet du er interessert i. Finn lenker til masterprogrammene lenger ned på siden.

Mer informasjon om opptak til studier

Les mer om frister og opptak til studier ved UiO. 

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss på studieinfo@ifi.uio.no  eller ring oss på 22 85 24 10. Om du lurer på noe knyttet til selve opptaksprosessen, ta kontakt med Knutepunktet ved UiO.