Programvare for Mac

For å kunne kjøre programvaren for Macintosh-maskiner som er tilgjengelig her, bør du ha en Macintosh med Apple Silicon (M1+) eller Intel prosessor og macOS 10.15 (Catalina) eller nyere.

Med MacOS følger det med en del programmer som f.eks. Terminal programvare, SSH og Perl. Etter at du har installert disse programmene er det lurt å oppdatere disse til siste versjoner for å tette sikkerhetshull mm.

• Anaconda er et program fra Continuum for vitenskapelig programmering i Python.
  • Emacs er et meget generelt redigeringsprogram; det kan brukes til vanlig tekst, programmer i Java og andre språk, og mye, mye mer.
  • FileZilla er et enkelt FTP/STP program som du kan bruke til bl.a. få tilgang til dine filer fra hjemområdet i et grafisk grensesnitt.
  • Java følger ikke lengre med MacOS. Du vil finne mer informasjon om dette og annen nyttig informasjon ved å lese her.
  • LaTeX  er et avansert program for å skrive artikler og andre dokumenter; mye brukt ved Ifi.
  • Programmeringsspråket Maude er spesielt sterkt på logisk spesifikasjon.
  • Python
Publisert 23. aug. 2011 11:35 - Sist endret 11. jan. 2023 10:00