Bruk av skrivere

Skriverne ved IFI har flere alternativer enn bare utskrift. Disse kan brukes til printing, scanning og kopiering, disse valgene får man når man er logget inn på printeren. Enten via kort eller brukernavn og passord. Enkelte skrivere kan printe ut A3 størrelse ark, info rundt dette finner du her: Skrivere ved IFI

Det finnes også andre printere ved UiO som man også kan bruke, alt man printer havner i samme kø slik at man kan printe det ut på hvilken som helst UiO printer. Printere finnes på de fleste av UiO sine bibliotek.

Skrive ut

For å kunne skrive ut dokumenter på man enten være logget på en UiO maskin (windows / linux) eller være koblet på eduroam dersom man har installert utskrift-oppsettet til UiO.

• Studenter belaster sin utskriftskvote ved utskrift. Det er mulig å fylle på kvoten.
  • Pris per A4-ark er 0,80 (både for farge og svart-hvitt). Prisen er lik enten du skriver ut på en eller to sider av arket.
  • Pc-ene i de fleste bibliotekene er koblet til skrivere
  • Alle skriverne ved IFI har kortleser, men det er mulig å logge inn og skrive ut uten studentkort.

Det er også mulig å skrive ut uten å installere noe på egen maskin eller være på en UiO maskin / nett. Man kan skrive ut fra mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, uavhengig av hvilket trådløst nett du er koblet på ved hjelp av mobilprint.

Husk: Du må hente utskrifter du har sendt til utskrift innen 48 timer. Utskrifter som ikke blir hentet innen 48 timer, blir slettet.

Slik skal det se ut når du trykket på skjermen ved printeren

Startsiden til printer vinduet (før scannet kort / login)

For å skrive ut velger man pull print etter at man har skrevet det ut fra maskinen, gjerne sjekk dokumenter i utskrift.uio.no for å se at dokumentet du vil printe har havnet i køen. Da slipper du eventuelle bomturer.

Startsiden til printer programmet (etter login)

Man kan også se dokumentene i køen etter å ha klikket på pull print, da vil det dukke opp dokumenter i vinduet under.

Utskriftskø

Kopiere

Kopiere funksjonen er ganske normal, du setter arket (eller et og et ark, hvis fler) i glassplaten så den kan bli scannet eller legger alle arkene i hyllen på toppen av printeren.

Når arket eller arkene er plassert kan du se over innstillingene og se at det er riktig i forhold til formatet, om det er tosidig dokument, farger, bilde, tekst osv. Husk at glassplaten kun tar en side mens hyllen på toppen kan scanne begge sider av et ark.

Når innstillingene er på plass kan du klikke på tallene på høyre side for å skrive inn antall eksemplarer du ønsker og deretter trykke start, her må du klikke to ganger, en for å scanne og enda en gang for å faktisk skrive ut dokumentene.

Bildet kan inneholde: elektronikk, tekst, teknologi, elektronisk apparat, vis enhet.

Scanne

Alle scannede dokumenter blir sendt som vedlegg til UiO mailen din og kan lastes ned via mail. Her er det samme prosedyre som kopi hvor man legger arket i glassplaten eller arkene i hyllen på toppen og klikker send dersom man ikke har noen spesielle ønsker. Man kan endre emne feltet dersom man vil ha litt orden i epostene, hvis ikke blir det standard teksten.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, teknologi, font, elektronisk apparat.

Dersom du skal ha tosidig og litt høyere kvalitet eller lignende, så må du klikke på configure og redigere dette før du klikker på send.

Oversikt over innstillinger før scanning

Publisert 29. juli 2020 16:36 - Sist endret 7. juni 2023 09:41