English version of this page

Tidsplanlegging og stressmestring for PhD-kandidater

Mange opplever at det er svært stressende å ta en PhD. Det er viktig å ta vare på ditt eget mentale og fysiske velvære i denne tiden. Her er noen ressurser som kan hjelpe deg i å håndtere en stressende hverdag. 

Generelt:

-The Best Books To Tackle Most Common PhD Problems - Nederst på denne siden finner du en liste over bøker som tar opp noen av de vanligste PhD-problemene.

-The Thesis Whisperer - Dette er en blogg som har en del tips og løsninger på mange av de vanligste problemene som kan oppstå for deg som PhD-student.

 

Tidsplanlegging:

-Where do the hours go? - Tidligere PhD-studenter og eksperter innen tidsplanlegging deler deres beste tidshåndteringstips.

-10 Surprising Time Management Strategies To Help You Graduate - Praktiske tips om hvordan du administrerer tiden din for å maksimere produktiviteten.

-Organization and Time management - Liste over blogginnlegg om organisasjon og tidsstyring fra Raul Pacheco-Vega, PhD. Hvis du går til kategorien "resources" øverst til høyre på siden, har han mange ressurser og blogginnlegg som er nyttige for doktorgradsstudenter.
 

Prosjektplanlegging:

-The PhD-Doctor: The Modular Dissertation - en kort artikkel i Science Magazine med praktiske råd om hvordan du planlegger ditt forskningsprosjekt.

-Managing PhD Projects - et blogginnlegg om å holde progresjonen oppe ved å lage en plan og sette milepæler.

 

Stressmestring:

-Kurs i stresshåndtering fra MatNat-fakultetet vil bli oppført på denne siden.

-Husk at på UiO kan du bruke opptil 1,5 time i uken av arbeidstiden din til trening, og at du kan bli medlem av SIO Athletica, som har fem treningssentre i Oslo, for reduserte priser. Regelmessig mosjon kan også bidra til å redusere stress.

 

Dersom du på et eller annet tidspunkt føler deg overveldet kan det være lurt å ta en prat med Linda eller Ilan fra ForVei. De er eksperter på stresshåndtering og kan bidra med tips og råd som kan hjelpe deg gjennom en krevende periode.

Publisert 22. sep. 2020 13:16 - Sist endret 31. aug. 2021 09:26