UiO-Ressurser

Her finner du informasjon om nettsider og ressurser som er viktige for deg som student ved UiO.

Benytt UiO-brukeren din til å logge inn på lenkene under.

Canvas

Canvas er en av de viktigste ressursene for deg som studerer ved Kjemisk Institutt. Her finner du forelesninger, filer og oppgaver for kursene dine, og det er her du vil levere labrapporter og andre obligatoriske innleveringer.

Canvas

Webmail

Som student ved Universitetet i Oslo har du blitt tildelt en email-adresse. Det anbefales at denne benyttes da forelesere og andre personer med tilknytning til universitetet kommer til å formidle informasjon via denne. Dersom du har en annen email-adresse du bruker vanlig, så kan det settes opp et filter som videresender all email du mottar på UiO-adressen.

Webmail

Studentweb

StudentWeb er en viktig nettside for deg som student ved UiO. Her registrerer du deg til emner (som må gjøres i begynnelsen av HVERT semester!), ser hvor og når du skal ha eksamen og finner eksamensresultater. 

StudentWeb

Brukerinfo

Her kan du endre ditt personlige passord for din UiO-bruker, samt holde deg oppdatert på hvor mye av printerkvoten din du har igjen for semesteret.

Brukerinfo

Printer

Hvis du vil printe ut noe fra en UiO-PC må du først installere driveren til printeren du vil bruke. Det første du må gjøre er å finne ut hva printeren heter. Det står mest sannsynlig et sted på printeren. Deretter følger du oppskriften på nettsiden under.

Legge til printer

Programmeringsressurser

Som student vet MatNat vil du bli introdusert til ulike programmerinsspråk som blir flittig brukt innen naturvitenskapelige anvendelser i dag.

Matlab
Noen kurs bruker MatLab. Dette er et programmeringsspråk designet for numeriske beregninger, og det har mange funksjoner du kan få bruk for under og etter utdanningen din.

Python
Dersom du har lyst på mer frihet i programmeringen din kan du benytte deg av Python. Med dette kan du raskt skrive et program for å gjøre beregningene du vil gjøre og plotte grafer. Merk at dette språket kan være vanskeligere enn Matlab, ettersom man her må bruke tid på å finne fram til pakker funksjoner som er lettere tilgjengelig i MatLab. Til tross for dette er Python et sterkt språk, og når du først har lært det vil det gi det deg mange muligheter.

LaTeX
Er du lei av å bruke lang tid på å skrive lange rapporter i Word? Er du lei av å måtte gå tilbake å endre figurtekster og nummereringer rundt i rapporten din bare fordi du bestemte deg for å ha ett bilde til? Eller kanskje du bare vil gjøre rapporten så estetisk som mulig?
Isåfall anbefales LaTeX! Det er et programmeringsspråk for å skrive rapporter. Det kan være litt vrient å komme i gang, men alt du trenger for et dokument er et par kommandoer for å starte, deretter skriver du rapporten på vanlig måte. Kan benyttes for å imponere gruppelærere med å ha en skikkelig pen rapport, selv om innholdet ikke er like bra.

Programkiosk
I tillegg kan UiOs programkiosk være til hjelp. Dersom du ikke vil installere programvaren på egen datamaskin kan du benytte programkiosken til å kjøre programmet. Kjekt å ha.


Matlab Python LaTeX Programkiosk