Forvirringen med forskjellige brukernavn ved UiO

"Oppgi brukernavn" står det på skjermen og du kjenner klumpen i magen - hva er det de mener denne gangen?

Det dukker opp en del spørsmål rundt dette med bruk av brukernavn.

Dette er et forsøk på klargjøring rundt dette

Brukernavn på tjenester som UiO leverer eller har støtte for, er alltid 1 av 3 varianter

1.    brukernavn
2.    uio\brukernavn
3.    brukernavn@uio.no

Brukernavnet er ALDRI brukernavn@kjemi.uio.no.

Det som dessverre er tilfelle er at Microsoft, når de ber om brukernavn, ofte ber deg oppgi epostadressen som brukernavn, og da er det forståelig at mange velger varianten brukernavn@kjemi.uio.no, eller fornavn.etternavn@kjemi.uio.no  men det blir altså feil.   Legg dog merke til at brukernavn@uio.no ser ut som en epost-adresse, og vil virke som det også, men det er ikke det vi bruker til vanlig som epost-adresse.

På tjenester som UiO besørger er det alltid 1 av de 3 ovennevnte brukernavnene som gjelder.  For tjenester fra Microsoft (O365, Onedrive, Teams, Sharepoint oa) er det alltid brukernavn@uio.no som gjelder og som oftest blir en da omdirigert til vår kjente web-login.  Det kan være verdt å merke seg at hvis dere skal invitere eksterne aktører inn i Teams eller liknende så husk å be om deres Office365 innloggingsnavn, ikke epostadressen.  Det samme gjelder den andre veien, hvis dere vet at det er en Office365 løsning dere blir invitert inn i så oppgi brukernavn@uio.no.

Av Morten Berntsen
Publisert 28. juni 2020 08:28 - Sist endret 28. juni 2020 08:28