- Dette kurset lærer dere å studere

Tirsdag 25. april kunne rektor Ole Petter Ottersen ønske omlag 50 dyktige matematikkelever velkommen til Universitetet i Oslo. Det er en hyggelig tradisjon at elever som ønsker å tjuvstarte på universitetsstudier møter i Vilhelm Bjerknes' hus mot slutten av vårsemesteret. Matematikkurset MAT1100U – Kalkulus er et emne elever kan ta mens de går på videregående skole dersom de allerede er ferdig med R1 og R2 og har fått karakteren 5 eller 6.

Dyktige elever sammen med foreleser Christin Borge og UiOs rektor Ole Petter Ottersen.

Foto: Nils Voje Johansen, Matematisk institutt

Rektor forteller engasjert om de gode sidene ved et tilbud som MAT1100U. Ole Petter Ottersen ønsket elevene velkommen og understreket at denne satsingen er så viktig at han gjerne setter av tid for å treffe unge, dyktige elever som vil studere matematikk. Ottersen har hvert år ønsket potensielle MAT1100U-studenter velkommen, men reiser i sommer til Stockholm for å bli rektor ved Karolinska instituttet. Vi ønsker ham lykke til!

Rektor forteller engasjert om de gode sidene ved et tilbud som MAT1100U.  Foto: Nils Voje Johansen, Matematisk institutt

MAT1100U foreleses på kveldstid over to semestre. Emnet inngår i de fleste realfaglige bachelor-program ved Universitetet i Oslo. Foreleser Christin Borge presenterte kort hvilke temaer emnet inneholder og hvordan forelesningene vil bli. Her fikk hun også hjelp av Molly Prestholdt Gibson fra Nesodden og Thomas Marinelli Johansen fra KG som begge har tatt MAT1100U inneværende år. De understreket at det er stor forskjell på matematikk på videregående skole og på universitetet. Selv om man er flink i matematikk på videregående, må man nå jobbe mye for å trenge inn i det nye stoffet. Spesielt la de vekt på hvor viktige forelesningene var og ikke minst hvor hyggelig og lærerikt det var å lære av hverandre – for eksempel på regnelørdagene. Thomas og Mollys klare melding til de "nye studentene" er: Dette kurset lærer dere å studere.

Elevene på informasjonsmøtet kom fra 17 skoler i Oslo, Akershus og Buskerud: Sandvika, Asker, Nesodden, Hvam, Lillestrøm, Valler, KG, Lindeberg, Oslo katedralskole, Elvebakken, Foss, Nydalen, Fyrstikkaléen, Bjerke, Rud og Kuben. I tillegg var det fire elever fra Drammen vgs i Buskerud.

Det er skolene som melder elevene på MAT1100U, og nytt av året er at påmeldingsfristen er 15. juni. Kjenner du noen som er interessert i dette eller vil du selv finne ut mer, kan du se på siden til Ung-ordningen.

Vil du vite mer om tilbudet kan du også ta kontakt med Nils Voje Johansen.

Molly og Thomas informerte kommende MAT1100U-elever om hva som venter dem. Foto: Nils Voje Johansen, Matematisk institutt

Publisert 28. apr. 2017 14:41 - Sist endret 22. apr. 2020 10:42